• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
stiv1961 - майстор
Гаранцията е 3 години. Чувал съм, че тази марка инструменти са добри за хоби задачки :)
ZEDYCUS - майстор
Заслужава си зегето. Сервиз забрави. Търсих наскоро за приятел, няма в Бг, връщат парите направо. Ей тука http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... BD#p388206 съм постнал какво стана след яко рязане на дърва за горене. Направо като реклама звучи :razz: :partyman:
dragozow - майстор
Аз бих погледнал и по магазините. Имам предвид Sparky, има модели под 90 лв. Сервизи и части бол.
idunno - специалист
Parkside си е чисто китайско менте.И като всички китайски боклуци работи известно време и когато най- много ти трябва се скапва.
По- добре си купи Спарки - поне се правят в БГ.Така помагаш на изстрадалата БГ икономика. :-D .
Ако си купиш китайското спомагаш само на "изстрадалата китайска икономика" :-D :-D,... е и разни търговци дето се кълнят колко добри били китайските неща.
Chefo77 - майстор
Зегетата на Спарки откога се правят в България? :)
idunno - специалист
Идеята ми е ,че човек е добре да се научи да купува българските (или българските марки с китайски нюанс в тях) марки вместо китайските за да може да стимулира българското.Аз незнам къде се правят зегетата на Спарки и не ме интересува.
Но като като чета как този или онзи китайски продукт бил добър :?: ,ще умра от смях.
Един мой приятел го питах един ден защо си купува Метабо а не Макита или Девалт и той ми каза просто-" само те носят немско име."
kam34 - специалист
Сервиз няма и при проблем наистина ти връщат парите без да задават въпроси.
Chefo77 - майстор
idunno написа:
Идеята ми е ,че човек е добре да се научи да купува българските (или българските марки с китайски нюанс в тях) марки вместо китайските за да може да стимулира българското.Аз незнам къде се правят зегетата на Спарки и не ме интересува.
Но като като чета как този или онзи китайски продукт бил добър :?: ,ще умра от смях.
Един мой приятел го питах един ден защо си купува Метабо а не Макита или Девалт и той ми каза просто-" само те носят немско име."
И за какъв чеп да купуваш нещо, което само се води българско, а всъщност фирмата е регистрирана в Германия и произвежда в Китай?
А след като мислиш така за китайските продукти ... много съжалявам. Най-малкото защото 90% от черната и половината бяла техника се произвежда в Китай. Крайно време е да се научите, че има китайско и китайско. Беше то навремето, когато можехме да сме коне с капаци и да отхвърляме само заради името :wink:
Mega - специалист
Мдаа, аз като години купувах български лекарства да подрепя родното то се оказа, че са комбинирани с възелин. ;)
idunno - специалист
Не е заради името, а заради хората,които работят там.
Когато се произвежда в БГ това означава много за страната- който не го разбира му трябва курс по български.
За die-hard феновете на китайската продукция- да си я ползват със здраве.И като им изгори един диод на платката ще си пишат в гугл - Как да оправя моя" суперкитайски много евтин ,щото аз съм по евтининото" продукт?...е в нашия случай зеге.
И като финал - ловешките инструменти ги имало преди сигурно 20 години ще ги има и след 20.А Parkside дето имат 1 :? сервиз в германия тогава няма и да ги знаят.
Слава богу, че има хора,които да направят разликата.
Апропо аз не отхвърлям китайските боклуци заради името,а заради качеството.
И стига с тая черна и бяла техника- на нея стоят имената на европейски фирми-така марката гарантира за качеството,ако ще да е правено в Занзибар.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: