• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 52
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Тани - модератор
http://rebirthauto.com/Kostov_K11-250.aspx - пак на същото място :wink:
stivemaster - майстор
Много по голям бе Тани на нас не ни трябва такъв.Според моята информация си е 1800лв при малко по нисък курс така че според мен е точна.
А за батериите аз бих се задоволил и с тягови но за по претенциозните - не знам какво мислите за пакети от такива http://www.ebay.com/itm/A123-26650-Life ... 5568452557 мисля че от тази цена може да се свали една трета при поръчки на повече бройки.

Ето пример за това което искрено ме учудва и ви питах дали някой може да го обясни ,колега дето имитира труд и дума не обелва за цени.Ако не е с друга някаква цел защо да не споделиш откъде аджеба се вземат нещата колко струват .Иначе споделя уж човека какво по дяволите споделя или всъщност се питва да се хвали ,ама пък и никой не се сеща да го пита.
dj_marti79 - специалист
bulhomes2 написа:
Марти, разби ме с тая снимка. Всяка клавиатура има копче "PrtSc". Като го натиснеш запаметява екрана в клипборда. Отваряш си уиндоуския Paint (или всяка друга програма, в която можеш да пействаш нещо), Ctrl+V и сейфваш където искаш снимката на екрана.
Брат, мерси че ме светна ама на моята клавиатура не го откривам?
Който го интересува ще му кажа от къде да си вземе мотор за 600-700 лв, иначе моя го взех и за по малко.
jekasus - майстор
dj_marti79 написа:
bulhomes2 написа:
Марти, разби ме с тая снимка. Всяка клавиатура има копче "PrtSc". Като го натиснеш запаметява екрана в клипборда. Отваряш си уиндоуския Paint (или всяка друга програма, в която можеш да пействаш нещо), Ctrl+V и сейфваш където искаш снимката на екрана.
Брат, мерси че ме светна ама на моята клавиатура не го откривам?
viewtopic.php?f=24&t=36714 Тук ще прочетеш за една програмка, аз ползвам тази - PicPick, но искат смс за това.
MMIel - специалист
stivemaster написа:
Много по голям бе Тани на нас не ни трябва такъв.Според моята информация си е 1800лв при малко по нисък курс така че според мен е точна.
А за батериите аз бих се задоволил и с тягови но за по претенциозните - не знам какво мислите за пакети от такива http://www.ebay.com/itm/A123-26650-Life ... 5568452557 мисля че от тази цена може да се свали една трета при поръчки на повече бройки.

Ето пример за това което искрено ме учудва и ви питах дали някой може да го обясни ,колега дето имитира труд и дума не обелва за цени.Ако не е с друга някаква цел защо да не споделиш откъде аджеба се вземат нещата колко струват .Иначе споделя уж човека какво по дяволите споделя или всъщност се питва да се хвали ,ама пък и никой не се сеща да го пита.
Линка който си дал на Поршето е с такъв мотор за това и аз така ти го сметнах. И какво значи "много голям" размер ли, напрежение ли? Изключвам да става въпрос за размера, а за напрежението - по-голям волтаж по малко загуби.
Цените които имам на моторите са от завода, но са от друг форум и са от 2008г. Едва ли сега ще е по евтино след скока на цветните метали, а всички знаем от какво се изработва един мотор.
Батериите всички знаем че са китайски и приблизителната цена е долар на Ач(и оскъпяването за да стигнат до България - мито и ДДС), но китайците са изхитриха и в сайта им цената вече е около евро на Ач.
Накрая ще ти кажа, че не съм нещо повече от теб или всички останали във форума. Запознат съм с реалните цени, понеже темата много живо ме интересува и си мечтая и аз да си спретна едно такова електромобилче, но както казах преди няколко мнения цената убива ентусиазма ми. Иначе в двора ми се мотат 2 донора за експерименти - Трабант и Голф.
stivemaster - майстор
Е ще уточня ,като казвам голям имам предвид мощен и ненужно скъп мотор .Там виждаме автомобил който съм го дал за пример защото е конверсия на суперавтомобил и има нелоши показатели ,нали ?Някой от коментиращите се надявам да има представа от теглото на Поршето и от разликата му с теглото примерно на Голф 2 и това че не ни трябва скорост по голяма от 120 км/ч .В този случай можем да ползваме по малък двигател и малки акомулатори.
Не коментирате изобщо вида на акомулаторите на Поршето и цената им !!!
Колега MMIel при теб за ентусиазъм изобщо не може да се говори ,ти си жесток песимист бе човек ,земи се стегни малко и ако имаш наистина "една мечта" (с едни гърди си и напред от някои като мен с донорите в двора) ,ако разполагаш и с някой лев ,по нагоре колегата може да те снабди поне с двигател. :-D
dj_marti79 - специалист
Ето го зарядното за електромобила viewtopic.php?f=18&t=22095&p=404828#p404828
dj_marti79 - специалист
Къде изчезнаха ентусиастите?
Ето аз събирам акумулатори за да имам поне за пробата. За момента съхранявам в тях произведената енергия от панела.

Прикачен файл

DSC00302.jpg
MMIel - специалист
Тук сме си Марти. Дерзай! Следим те. :)
Акумулатори и аз събирам. Чакам и мотор да изпадне от някъде, а контролера е най лесната работа.
ge6aaaa3 - специалист
Някой пробвал ли е да съхранява енергията от спирането под друга форма/не електричество/? Например при натискане на спирачка колелата да започват да въртят компресор за въздух и сгъстения въздух да се съхранява в ботилка. От там вече енергията може да се оползотвори с пневматичен двигател, който да помага при тръгването. Именно при тръгването се черпи най-много енергия, а едно "побутване" от подобна система, доста ще подобри картинката. Идеята е, че неможеш да зареждаш акумулаторите с 200А => по-голямата част от кинетичната енергия остава неоползотворена, а с компресора, можеш да спреш ако не напълно, то почти. Лошото е, че се добавят едни 60-70кг и доста се усложнява всичко...
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 52

Тема "Електромобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: