• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
здравейте значи имам парно с котел на дърва и въглища.разширителният ми сад е на терасата и тази зима ми замразна на 3 пати.вапроса ми е може ли да не го преправям,а да му сложа антифриз в системата?предварително благодаря
batkotony - специалист
Може,но ако си ползвал кълчища очаквай течове...
lux_e_on - специалист
Ако сложиш обикновен син антифриз може и да се разминеш,но не слагай много.Ако си въртял кълчища и си слагал неофермит почти 100% няма да протече,но ако сложиш М-пропилен гликол ще береш ядове.
Окака Чука - специалист
lux_e_on написа:
...но ако сложиш М-пропилен гликол ще береш ядове.

Понеже и аз не разбирам, затова да попитам-пропилен гликола не е ли точно за това? :?
ArturDent - Почти Безобиден
Окака Чука написа:
Понеже и аз не разбирам, затова да попитам-пропилен гликола не е ли точно за това? :?
Не това за което ти си мислиш (антифриз) е етилен-гликол.
idunno - специалист
И етилен-гликолът и пропилен гликолът са антифриз ( против замръзване ),както и сместта спирт-вода.
Едната смес е токсична (етилен гликол) но по- ефикасна-има много написано за тях в нета.
Има правила да не се смесват различните цветове защото се получава утаяване-четох за това някъде.
Но като цяло идеята за антифриз в парното, при положение,че го ползваш регулярно не е много добра.Защото всички смеси имат тенденцията да намаляват концентрацията си и можеш да се изненадаш кофти някой ден-да го намериш отново замръзнал.
Има други начини за предпазване от замръзване на разширителния съд-ама тръбва да го преправяш.
romanpm - майстор
А моето е с диетилен гликол :?
vilhemovivi - специалист
Направи му сандък от дърво и вата или стереупор 8см.
idunno - специалист
А моето е с диетилен гликол

:-D :-D добре че не е с тетраетиленгликол.
А това със съндъка е яко, ама нямах предвид това.
здравейте,значи казвате че с антифриз може и да стане,само вапроса е да издържи на връзките?
  • 1
  • 2

Тема "локално парно с антифриз?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: