Всички въпроси за вилата.
Transporterr
- специалист
328 мнения в "Ограда от дялан камък"
Transporterr
- специалист
badves написа:Браво на тия момчета,сега им писах и ги поканих да се включат в форума да обменим малко опит.момчета момчета, колко да са момчета...

Stefan2000
- специалист
badves написа:Браво на тия момчета,сега им писах и ги поканих да се включат в форума да обменим малко опит.Може и да не се включат. Снимките са качени преди 2 години и от тогава нищо. Предполагам, че това е някаква бригада, а това са различни техни обекти. Едва ли са "ентусиасти" като нас.

Хайде, иде пролет, работа ни чака, само да сме здрави

badves
- специалист
Човека ми каза да сложа 10%катран на 5 литра терпентин и да намажа гредите обилно. след седмица или две да смеся каквото ми е останало с маслото и да ги намажа пак .Няма проблеми за миризмата тя изчезвала оставала само на терпентина но той е много приятен,преди време 5-6год. мазаха една пицария в Пловдив която е в наш стил и след седмица отвориха да работят.Таваните бяха дървени и в отвратително състояние и до ден днешен не е мръднало нищо.От вън имаше навес направен от чамов изгнил материал и той се запечата и спря да се разпада. Само проблема е да е сух материала че се запечатва за винаги и ако има влага тя остава вътре и работи.Аз имам 15годишна чамова входна врата мазана е само с ленино масло и не е мръднала само дето се расъхна малко.Катран-8лв.за кг.маслото 6лв. терпентина 7,20лв
Stefan2000 написа:badves написа:Браво на тия момчета,сега им писах и ги поканих да се включат в форума да обменим малко опит.Може и да не се включат. Снимките са качени преди 2 години и от тогава нищо. Предполагам, че това е някаква бригада, а това са различни техни обекти. Едва ли са "ентусиасти" като нас.Но работят явно с мерак и майсторлък.
Хайде, иде пролет, работа ни чака, само да сме здрави
Stefan2000
- специалист
Не може да се каже така направо. По принцип се гледа колко лица имат камъните и според това е и цената. Гледа се и качеството на камъка, но предполагам, че ако е от вашия край, ще е качествен.
А ленено масло и ленен безир едно и също ли е?
badves написа:Катран-8лв.за кг.маслото 6лв. терпентина 7,20лвДа не грешиш с цените на терпентина и лененото масло? До момента останах с впечатление че е точно обратното.
А ленено масло и ленен безир едно и също ли е?

forski
- специалист
Много хубава и полезна тема, имам и аз един въпрос свързан с изграждането на каменен зид.
Миналата година съборих две стари постройки за животни и ми се отвори едно пространство в края на двора което искам да направя като повдигнат кът.За целта отпред трябва да направя каменен зид и останалото прстранство зад него да запълня примерно с чакъл и да подравня до нивото на зида.
Ето и снимки за по-добра визуална представа, това което се чудя е дали да започвам да редя камъните направо на земята или да им направя някаква подложка от дребен чакъл или да отлея някаква основа от бетон.Зида ще е висок не повече от 45/50 см. което значи два реда с камъни, и другото което се чудя е дали м/у двата реда да използвам замазка от пясък и цимент или да остане на суха зидария?
Миналата година съборих две стари постройки за животни и ми се отвори едно пространство в края на двора което искам да направя като повдигнат кът.За целта отпред трябва да направя каменен зид и останалото прстранство зад него да запълня примерно с чакъл и да подравня до нивото на зида.
Ето и снимки за по-добра визуална представа, това което се чудя е дали да започвам да редя камъните направо на земята или да им направя някаква подложка от дребен чакъл или да отлея някаква основа от бетон.Зида ще е висок не повече от 45/50 см. което значи два реда с камъни, и другото което се чудя е дали м/у двата реда да използвам замазка от пясък и цимент или да остане на суха зидария?
badves
- специалист
Stefan2000 написа:Не може да се каже така направо. По принцип се гледа колко лица имат камъните и според това е и цената. Гледа се и качеството на камъка, но предполагам, че ако е от вашия край, ще е качествен.Да не грешиш с цените на терпентина и лененото масло? До момента останах с впечатление че е точно обратното.
badves написа:Катран-8лв.за кг.маслото 6лв. терпентина 7,20лв
А ленено масло и ленен безир едно и също
Прав си обратно терпентин 6лв.Ленено масло и ленен безир са различни.
Маслото стой много по добре от безира .
Последна промяна от badves на ср мар 14, 2012 8:37 pm, променено общо 1 път.
badves
- специалист
forski написа:Много хубава и полезна тема, имам и аз един въпрос свързан с изграждането на каменен зид.Що се отнася за зида ако имаш достатъчно камани изкопай 0,20-30см. и направо нареждай,ако е суха зидария трябва да е по широк зида с цемент пясък спестяваш камъни ти решавай.Ако камъните са ти недостатъчни отлей бетон до нивото на земята,пусни и някоя пръчка желязо или мрежа .
Тема "Ограда от дялан камък" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература