Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
2v6 - майстор
ginev написа:
ДА ТАКА Е НО ПО ДОБРЕ ОТ ПРЕТОВАРВАНЕТО НА КОНПРЕСОРА.
Какъв термостат си сложил? Може ли да снимаш как си монтирал датчика?
На каква температура изключва и на каква включва?

Ако не е добре изолиран от околния въздух е възможно да се охлажда бързо и да включва :idea: Когато компресора спре, спира и циркулацията на горещ фреон. Успява ли да разскрежи питата до първото спиране?
ginev - напреднал
несам мерил тенператури но 50 70 гр. ,от първия път разкрежава 80-90 %
монтиран е на трабата близо до питата . но не изолиран добре (предстои)
2v6 - майстор
ginev написа:
несам мерил тенператури но 50 70 гр. ,от първия път разкрежава 80-90 %
монтиран е на трабата близо до питата . но не изолиран добре (предстои)
На коя тръба - дето влиза отгоре или отдолу?
Какъв ти е термостата? Термостат за хладилник не знам да има за над 10 градуса :?
ginev - напреднал
където влиза , на изход е с капилярки 3 бр.
не е от хладилник, нали трябва да прекъсне веригата.
като стане топло хладилника включва-на студено изключва.
2v6 - майстор
ginev написа:
където влиза , на изход е с капилярки 3 бр.
не е от хладилник, нали трябва да прекъсне веригата.
като стане топло хладилника включва-на студено изключва.
Да, директно не става. Трябва да се "инвертира" ако има само един контакт.
Виж ми поста от Wed Feb 15, 2012 10:46 am!
Датчика трябва да е на някоя тръба преди капилярка. Настройва се да изключва на 5-10 градуса :idea:
ginev - напреднал
схванах идеята, но и така ще върви - аз го ползвам при по топло врме 10-15 гр.
пък и няма да има нужда от премахване лятото ,ще вдигна малко градосите на тер. релето.
valentin1000 - помощник
здравейте, някакви идеи за намаляне на дефроста на хитачи eh14- според русенската фирма е зададен при 5* по 20мин, и наи важното е че ги прави. Чета тук някакви идеи, но каква е реализацията
EDI - майстор
Първо кажи на русенската фирма да си погледнат сервизните, максималния дефрост на Н1 и Н2 е 12 минути и изобщо +5 градуса не е критерий за промяна дължината на дефроста.Граничната температура е 0 градуса и до нея дефроста е най-къс, като нараства до -5 градуса, след което е постоянен - 12 минути.После да ти прегледат машината, защото явно не е наред.Не може да се промени, освен няко йда ти напише софтуер.Има някои други възможности, но не се препоръчват, защото ефекта ще е обратен.
valentin1000 - помощник
Климатика не е купуван от там, а от техно..., монтаж техноклима варна, но понеже от техноклима ми обясниха че вносителя К§К не се отзовава на нуждите за резервни части/ обадих им се, поискаха 800-1000лв за платка/ звъннах в Русе и от там ми обясниха така/ може аз да не съм разбрал. Както и да е от Евис ми поискаха 480-500лв за нова платка, изпратиха техници, гледаха го, но файда йок. Работи, в топлото време топли, но в студеното-тази зима , се наложи да включа радиатор. Та след тези суми които изброих мисля че всеки ще иска да направи някаква модификация да мине по тънко
EDI - майстор
Този случай не сме ли го коментирали в СЕТКОМ или бъркам. :)

Тема "ИДЕИ ЗА ПО КЪС ДЕФРОСТ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: