• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Ами пробвай да свалиш този 63А - щом къщата ти е захранена с два кабела, значи той би трябвало да е твоя.
Кой ще тръгне да ти слага трифазни предпазители на монофазно.Явно са за другите къщи.Ако и те са захранени въздушно
като теб би трябвало да може да проследиш по стълбовете от това табло колко трифазни и монофазни потребители има захранени.
Като го гледам има два трифазни и един монофазен - осен ако в ляво няма още един предпазител дето не си го снимал а и по номерацията би трябвало да има.
Той какъв е? Ако от това табло само ти си захранен въздушно а другите по кабел то тогава 99% ти си потребител №4.
paralesa - специалист
Ти сам си си отговорил :) Ако виждаш само два проводника да влизат отвън,то нямаш трифазно напрежение,а монофазно. Тоест щом това са ти предпазителите на стълба,то твоят е номер 3 - 63 амперовия.
Тази къща сега ли я купуваш или наследство? Тоест знаеш ли и "историята" и има ли кой да ти е разкаже. Питам,защото така може да разбереш имало ли е проблеми досега,с какво захранване е т.н. Само да ти подскажа,че ако в къщата не е имало необходимост от трифазно напрежение( примерно фуражомелка,трифазна помпа за вода или друга техника)най-вероятно нямаш такова. Ти защо си останал с впечатление,че имаш три фази?
infomar
Проблемът е, че къщата е много далеко от мен сега и не мога да отида до нея. Трябвало е когато бях там да ги видя тези неща....сега е късно и колкото и да се ядосвам полза няма...

Това е таблото:
Изображение

Кабелите влизащи в моята къща:
Изображение

Кабелите отиващи към съседните къщи
Изображение

Това е старият електромер в къщата от където тръгва захранването по стаите
Изображение

За едната къща по снимки виждам че отиват 4 кабела и мисля, че се захранва трифазно, а към другата нещо в дебел сноп и не знам...
paralesa написа:
........ Само да ти подскажа,че ако в къщата не е имало необходимост от трифазно напрежение( примерно фуражомелка,трифазна помпа за вода или друга техника)най-вероятно нямаш такова. Ти защо си останал с впечатление,че имаш три фази?
Аз мислех че имам монофазен ток поне по думите на този от който я купих, но той я има от 4 години и не я е ползвал и не знае дори къде е предпазителя. Разболя се човекът и затова продаде. След като погледнах предпазителите, и обясненията от форума, тогава разбрах че два от тях са за трифазен ток. Аз с глупавият си акъл мислех, че прекъсва фаза, нула и земя, а то било трифазен. :x
Не разбрах - ако един от трифазните предпазители е моят, то може ли към мен да идва само едната фаза, или твърдо да приема, че 63А предпазител е моят?
fikata - майстор
твърдо да приема, че 63А предпазител е моят?
ДА
Къщата ти е захранена с два проводника ПВО /проводник за въздушно окачване/ или по известен със старото наименование рекордоман.Стария ти електромер е монофазен.
Другата къща с четири проводника подобни на твоите е с трифазно захранване.
Третата къща да е захранена с кабел NFA2X по известен като усукан "френски" кабел - също трифазно захранване.
Поне това виждам на снимките.
Последна промяна от fikata на пон фев 27, 2012 6:35 pm, променено общо 1 път.
paralesa - специалист
трябваше преди да постнеш снимките :)
монофазен ток идва до теб и 99% предпазителя ти е този с номер 4. Луд трябва да е някой да ти сложи трифазен. Имаш си чуден 63А предпазител,тъй,че спокойно можеш да си действаш както досега си мислел :)
infomar
Супер сте всички и добре е, че този форум го има!!!
Увеличих снимката с електромера и видях цифрите:
Изображение

По първа фактура номерът на електромерът е 1589130 и виждам, че последните цифри на номер "4" са "....9130" съвпадат с тези на снимката, от което вече твърдо мога да си мисля, че имам еднофазно 63А захранване!!

Ако бяхте на близо, щяхме да изпием една бутилка домашна...... но вашето не се губи ако се видим някъде....
kam34 - специалист
Ти си пробвай като отидеш на място за всеки случай. Изключи монофазния 63А и виж има ли ток. Ако това е твоя е добре и няма да преправяш готовите вече табла. Ако някой от 3х32 беше твоя е по добре щото можеш да консумираш 96А при правилно разпределение на товарите по фази.
fikata - майстор
Аз с глупавият си акъл мислех, че прекъсва фаза, нула и земя, а то било трифазен
:)
Земята никой няма да ти я прати по въздуха или по кабел.Заземлението за ДТЗ трябва сам да си го направиш до къщата, след което да го измери ел.лаборатория и да ти даде протокол,ако измерването покаже стойност в нормата.
infomar
fikata написа:
......Заземлението за ДТЗ трябва сам да си го направиш до къщата, след което да го измери ел.лаборатория и да ти даде протокол,ако измерването покаже стойност в нормата.
Така мисля да направя, но докато стане, намерението ми е общата "земя" да свържа с входящата "нула" преди да отиде на главният предпазител с ДТЗ 63/300ма.
kam34 - специалист
Сега в тон с новата информация която даваш ще махнеш главните 40А предпазители на двете вътрешни табла и ще сложиш 63А и на двете. като този на второто табло взима фаза от входа на главния на първото табло.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

Тема "Идея за захранване на стара къща Електрич, TV Тел, интернет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: