• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bulhomes2 - майстор
Искаш ли да ти го пратя на теб? Ще кажеш цената - предполагам, че ще се разберем. Само кажи от къде си да видим как да ти го докарам, че много тежи за по куриери. И без друго няма да имам скоро време да се занимвам с него.
hladnia - специалист
bulhomes2 написа:
Искаш ли да ти го пратя на теб?
Виж л.п.
bulhomes2 - майстор
ОК. Утре обаче няма да мога, та в сряда ще е. Кажи тиристорите на Вальо да ти ги пращам ли!
hladnia - специалист
bulhomes2 написа:
Искаш ли да ти го пратя на теб?
И без друго няма да имам скоро време да се занимвам с него.
Здравейте
Днес ми остана малко свободно време, да се занимавам със това странно помощно на акумулатора.
Оказа се че схемата не е точно така от първоначалния пост.
Схемата от дясно е оригинала а от ляво със променени резистори 440,510 ома за да се нагласи нужния ток 0,47 0,55mA .
При тия условия отпушва ототиристора и подържа 2х7,5V=15V при по голям товар малко клека до 13 V.
Изображение
Интересно ми бе да пробвам, и схемата със мощните тиристори .
И тук се наложи някои корекции, на резисторите също добавих и два диода за управлението (без тях не се регулира и товари схемата )
Надявам се да съм полезен, на интересуващите се. :partyman:
Изображение
bulhomes2 - майстор
hladnia написа:
... това странно помощно на акумулатора.
Оказа се че схемата не е точно така от първоначалния пост.
Нека специалистите, които разбират от тия неща да не обръщат внимание на поста ми. Тоя е само да не си помисли някой, че нещо нарочно или без да искам лъжа. За някой си път казвам, че съм далеко от различни от фаза и нула тоци. Първия път когато го занесох в Бош сервиза това питах - има ли смисъл да си играя или да си купувам друго. Човека каза, че такова "убаво" няма да мога да си купя. Определно след техния опит за ремонт ми се виждаше значително по-тежко. Лоша дума за сервиза не мога да кажа. Каквото платих за ремонта после ми го върнаха. В първия пост на тази тема е сегашното състояние (демек след техния "ремонт"). Как е било нямам идея. Завода производител в Ставропол вече се занимава със някакви сателитни истории (май) и никой не ми отговаря на исканията за схема.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Мога ли от пусково за кола да захраня винтоверт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: