PIP - майстор
Здравейте, знам че е разискван този въпрос, но нещо не намерих конкретни отговори на въпроса, който ме мъчи. А той е: с какво фугирате върху зеления гк в мокро помещение?

Искам да ползвам ленти за наставките и ъглите, но в този случай се препоръчва да се работи с фугопълнител лек, какъвто обаче не намирам за мокри помещения. Унифлот за влажни помещения намрам, но той се препоръчва за работа без ленти.
Единия вариант е да ползвам само унифлот без ленти, но ме е страх да не се получат пукнатини (плочки няма да има навсякъде, а само по-мокрите участъци). Втория е да ползвам фугопълнител лек с лента на първа ръка и фугопълнител, като втора ръка, но не ми се измисля топлата вода. Третия вариант е да ползвам унифлот с ленти, но и за този вариант не съм сигурен дали ще е успешен.

Пак да уточня, че мокрите участъци ще са с плочки, като най-проблемните участъци (душ кабина, под, около мивка, вана и някои ъгли) ще се се импрегнира с ardex wpc, но останалата част (50% от стените и тавана) от банята ще е на щпакловка след фугирането и боя.
Благодаря
Victoryus - напреднал
Здр незнам в БГ как е все пак за първи път бачкам ГК тук у Испанията и всичко се фугира с дна и съща паста която е стандартна и книжна лента .
leonardo_vd - модератор
Victoryus написа:
Здр незнам в БГ как е все пак за първи път бачкам ГК тук у Испанията и всичко се фугира с дна и съща паста която е стандартна и книжна лента .
Испанците са доста назад с тази материя. Те до скоро си правиха техните окачени ненормални гипсови тавани.
Шпаклова се с фугираща смес за влажни помещения. Става и с нормална, но винаги ще си имаш едно НО :supz:
toni_g79 - специалист
leonardo_vd написа:
Victoryus написа:
Испанците са доста назад с тази материя. Те до скоро си правиха техните окачени ненормални гипсови тавани.
Шпаклова се с фугираща смес за влажни помещения. Става и с нормална, но винаги ще си имаш едно НО :supz:
Че те и американците си шпакловат с шийтрока навсякъде,без значение баня или спалня :? Проблем не съм виждал там,а и едва ли са толкова назад с ГК колкото сме ние :)
estorm - специалист
Испанците определено с материала не са по назад. Може би само с мисленето куцат. Виждал съм невероятни изпълнения. От една страна за външно и вътрешно мазане с машина си изливат материала на стената . За един ден трима човека измазват цяла къща отвън или отвътре. От друга страна при излято бетонно стълбище да режат стъпалата и да ги правят наново или да вдигнат нивото на цял етаж за да не е половинка последното стъпало и това съм виждал . Удивителни са :-D И май да още си правят гипсови тавани залепени със сноп кълчища .

Тема "няколко въпроса относно фугуране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: