Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
paralesa - специалист
kam34 написа:
И как ще ги осучеш жиците с по малко съпротивление :wink:
усукваш,калайдисваш и вържеш директно :)
Между другото аз довчера бях с един такъв мост от многожилен кабел в таблото. Преди това,тоя мост беше сменян три пъти...причината си я знам и съм я елиминирал вече. Преди не жиивеех в къщата,бях по квартири и нямах време да се занимавам,затова ссамо подменях нагарящия кабел с нов(парче 30см). Накрая под ръка имах само многожилен,направих го с него,стегнах здраво и 6 месеца не мръдна . Сега вече живея в тази къща и имах всичкото време на света последния месец. И преди два дни го оправих,вече не е така :) Но мисълта ми е,че с многожилния мост проблем не съм имал .
Както и да е,не съм казал,че е правилно,най-добре е с "гребен" при всички положения. А ако кабелите на инсталацията му са гъвкави(май не са,на снимката не се вижда добре) с кабелни обувки или калайдисване ще стане

Хаха,това за парното ми хареса,обаче залагам на друго,че заземяването е хванато за гръмоотвода :supz:
Според мен също това табло трябва да се вкара в ред.
Обаче като гледам какво мазало е и чак не мога да се ориентирам кое накъде отива и как е направено
kam34 - специалист
paralesa написа:
kam34 написа:
И как ще ги осучеш жиците с по малко съпротивление :wink:
усукваш,калайдисваш и вържеш директно :)
Между другото аз довчера бях с един такъв мост от многожилен кабел в таблото. Преди това,тоя мост беше сменян три пъти...причината си я знам и съм я елиминирал вече. Преди не жиивеех в къщата,бях по квартири и нямах време да се занимавам,затова ссамо подменях нагарящия кабел с нов(парче 30см). Накрая под ръка имах само многожилен,направих го с него,стегнах здраво и 6 месеца не мръдна . Сега вече живея в тази къща и имах всичкото време на света последния месец. И преди два дни го оправих,вече не е така :) Но мисълта ми е,че с многожилния мост проблем не съм имал .
Както и да е,не съм казал,че е правилно,най-добре е с "гребен" при всички положения. А ако кабелите на инсталацията му са гъвкави(май не са,на снимката не се вижда добре) с кабелни обувки или калайдисване ще стане

Хаха,това за парното ми хареса,обаче залагам на друго,че заземяването е хванато за гръмоотвода :supz:
Според мен също това табло трябва да се вкара в ред.
Обаче като гледам какво мазало е и чак не мога да се ориентирам кое накъде отива и как е направено
Това ще промени ли мнението ти с какво му е изпълнена инсталацията.

Прикачен файл

Клипборд02.jpg
Клипборд02.jpg (98.74 KиБ) Видяна 3800 пъти

Прикачен файл

Клипборд01.jpg
Клипборд01.jpg (101.03 KиБ) Видяна 3800 пъти
paralesa - специалист
:shock: и от какъв зор е това? Всмисъл,кабела не е ли по-скъп отколкото едножилния...
такова досега не бях виждал...тия са били големи майстори явно
kam34 - специалист
Даже не са ги усукали като хората, сигурно и толкова са стегнати щото ако натегнеш повечко винтчето ще ти пререже кабела.
Gregari - помощник
Това са професионално изпълнените връзки, някои от кутиите бяха без капак директно запълнени с гипс!
И сега какво с калай директно от горе или с клеми, имам Ваго от тези дето се защипват?

Прикачен файл

2012-02-28 09.58.32a.png

Прикачен файл

2012-02-28 09.57.38a.png

Прикачен файл

2012-02-28 09.56.30a.png

Прикачен файл

2012-02-28 09.53.08a.png
hidrazin - майстор
Ами май с калай ще стане по-бързо и лесно.Те са ги усукали и за теб остава "само" да ги пойнеш. :finga:
Иначе ще трябва да режеш връзките, да заколваш наново и да слагаш клемите.С добър и достатъчно мощен поялник ще свършиш за нула време.
Е поле ще има и PVC лента, но ще стане много добре.Сложи им и някакви капачки да не ги напълнят пак с гипс.
Само не мога да различа дали са ползвали разклонителни или конзолни кутии - дали ще намериш такива капачки.
Ако са ползвали конзолни слагай отгоре капачка от разклонителна и я прихващай отвътре със силикон или отвън с гипс.
Успех!
kam34 - специалист
:| Май ми се оправдаха най-лошите очаквания.

Щом имаш Ваго от защипващите от снимките по горе хич не му мисли. Хващай резачките и почвай връзка по връзка където има гъвкав кабел режеш до изолираната част и защипваш с клемата те са до 4кв и стават за всякакъв кабел без допълнителни накрайници. Ще стане много по бързо и надеждно от запояването.

Като гледам какво чудо е ще трябва да отвориш и провериш всички кутии.
hidrazin - майстор
Ще стане много по бързо и надеждно от запояването.
За по-бързото съм съгласен.
А иначе само заварката е по-добра от запояването.
:partyman:
paralesa - специалист
Аз казвам да ги остави така,с течение на времето те сами ще се заварят хахаха
Майтапа настрана,както са усукани ги мини с калай. Така става най-читаво според мен. Аз съм на мнение ,че по добра кабелна връзка от добре усукана и запоена такава,няма.
А за капачки иди в някой магазин и търси от тия универсални капачки за разклонителни кутии
http://spektar-m.com/resources/images/p ... 410515.jpg
Аз такива съм виждал в практикер,но има и на други места вероятно
hidrazin - майстор
А за капачки иди в някой магазин и търси от тия универсални капачки за разклонителни кутии
Човек се учи додето е жив - такова животно не бях виждал.Добре е да се знае.Може някога да потрябва.
:partyman:

Тема "Ел. табло с две дтз защити, разкл. кутии проблем ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: