• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pavelari - майстор
имам минерална мазилка на тавана в банята мога ли да я боядисам с нещо или само да я измия, че изглежда доста зле
masteradmin - майстор
ако си сигурен че минерална може да я миеш със слушалката на душа по налягане - става като нова.
pavelari - майстор
ми и аз мисля това да направя и благодаря за куража, щото се чудех дали няма да и навреди банята :) със струя е значи ще действам
Emerald - модератор
Аз мислех да кажа "това не си ли го мил?", но реших, че ще те засегна с такова абсурдно предположение и си премълчах. :? Ама ти вярно не си го мил! :shock: :shock:
И какво стана като я изми? И аз сега ще правя таван на баня и се чудя дали да сложа някаква мазилка или да шпакловам и с латекс ? Не мога да преценя кое е по добре !
EDI - майстор
Шпакловка и латекс е най-доброто, като изключим варосването.
$64EN - специалист
според мен е по-добре с минерална мазилка с дребни камъчета около 1,5мм.
минералната мазилка става пъти по-здрава от латекса и може да се мие с вода (както каза админа).
единственото нещо , което ми харесва повече от минералнате е венециянската мазилка ( но незнам става ли за мокри помещения като бани?)
Emerald - модератор
$64EN, всичко е въпрос на вкус, ако ще и с тапети да си го налепи, но относно здравината на мазилките сравнени с латекса...нещо не си познал. Освен че са грапави и неудобни за почистване, друга разлика няма. :wink: Кой така те е надъхал с тези мазилки?
bisplus - специалист
Не казвам, че с минерална мазилка няма да стане но мисля, че няма да е много рентабилно защото мисля, че не съм срещат развасовки за толкова малко кв.м.
$64EN - специалист
Emerald написа:
$64EN, всичко е въпрос на вкус,но относно здравината на мазилките сравнени с латекса...нещо не си познал. Освен че са грапави и неудобни за почистване, друга разлика няма. Wink Кой така те е надъхал с тези мазилки?
напълно сум съгласен с теб ,че всичко опира до индивидуалността на човека и неговият вкус :) . съгласен съм и че се чисти по-трудно , но все си мисля че става по-здраво от латекса ( дори фасаген) :? -незнам не съм ги тествал(а бих искал) . просто съм останал с такива впечатленията от работата ми с латекси , фасагени и мазилки :) . а относно надъхването - надъхах си се савсем сам откакто започнах да се занимавам с външни изолации
:headbash: :ug:

:arrow: може да се нправи анкета "какъв да бъде тавана в банята" в съответната такава тема и да може да се избира между всички възможни вариянти:idea:
bisplus написа:

....... мисля, че няма да е много рентабилно защото мисля, че не съм срещат развасовки за толкова малко кв.м.
виж това вече си е сериозен недостатък на мазилките пред латексите,защото май и аз не съм срещал малки развасовки , и като тавана на банята е примерно 3-4 квадрата кои ще си купи цяла бака-20 кг или чувал-20 (25) кг с които можеш да направиш таваните на около 2-3 бани ( в зависимост от големината на камъчетата в мазилката) .
и не всеки ще може да си позволи да си купи такова количество мазилка , да си направи банята и да му остане в най-добрия случаи още толкова материял
  • 1
  • 2

Тема "минеранлна мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: