• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 26
Всички въпроси за вилата.
tuninghuman - специалист
НАЙ-НАКРАЯ СМЕНИХ И ДОГРАМАТА НА РОТОНДАТА [1 ЕТ] - ОСТАНАХА САМО КРЪГЛИТЕ ПРОЗОРЧЕТА И АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА ЗА ВЪНШНАТА КУХНЯ.

МИСЛЯ ДА СЛОЖА НА СТЕНАТА СРЕЩУ ТРИТЕ ПРОЗОРЕЦА НА РОТОНДАТА
ЕДНО ГОЛЯМО ОГЛЕДАЛО. ТАКА И 3ТЕ ЩЕ СЕ ОТРАЗЯВАТ И ОСВЕН СВЕТЛИНА ЩЕ СТАНЕ И ДОБЪР ЕФЕКТ НА ПРОСТРАНСТВО.

ИСКАМ И ДА ЗАСЕЯ РАЙГРАС - ПЛС ДАЙТЕ СЪВЕТИ!!! КАКЪВ, КАК И Т.Н.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
tuninghuman - специалист
сложена е алуминиева врата на малката баня/тоалетна .... пристигна и най после дивана ... колко го чакам няма да казвам ... накрая объркаха и възглавниците - за тях ще почакам още 10 дена.

почвам да се чудя как ще направя антренцето с тая катакомба дето я имам за вината и ракииците. някви идеи. трябва да се монтира капак и стълба - имам я стълбата искам да сложа здрав гранитогрес в това антренце които и да е същият и в входното външно антре. - това на снимката е теракот които ми харесва и си купих 2 плочки ей така.

Изображение
e_man - напреднал
tuninghuman написа:
Искам първо да ти кажа че на моменти ми се струваше по-лесно да засадя и гледам домати отколкото райграса :lol: но после ефекта на моравата е много приятен.
Ще ти споделя няколко важни момента от практиката.
1. Колкото по дълбоко засееш толкова по стабилна ще е тревата. Ако ще я газиш е важен момент. Копаеш 5-10 см отхвърляш настрани пръста, полагаш семето, засипваш обратно, трамбоваш с крака или друго и задължително поливаш. Хубаво би било да наториш с азотна тор(амониева селитра).
2. Първите седмици поливаш ако ти е възможно всеки ден - досега загинала трева от много вода не съм видял.
3. Всеки месец ако я ториш ще ти се отблагодари с прекрасен зелен цвят.
4. Пролет и есен тори с комплексна тор (Азот, фосфор и третото го забравих) произвежда се от "Сортови семена" във градинските центрове я има 4 лв за 3 кг. Амониева селитра има навсякъде също около 90 ст кг.
Трева продават в Практикер, Бриколаж и магазините на сточна гара на Сортови семена. Аз съм купувал от Практикер словенска, има няколко разновидности в зависимост как и къде ще я ползваш. Има за много слънце, за сянка, спортна за газене, прецени сам какво ти трябва.
На всички кутии пише че стига за 30-40 кв.м. по мои наблюдения стига за 2 до 3 пъти по-малко 10-20 кв м , освен ако не искаш да поникне рехава и да я чакаш да се сгъсти следващите десетилетия :?
Можеш да валираш ако имаш валяк, по добре се изравнява.
Ако всичко е наред на края на първата седмица трябва да се появът 1-2 см стръкчета от земята и да израстът за около 2-3 седмици толкова че да става за косене тоест 7-10 см
tuninghuman - специалист
e_man - БЛАГОДАРЯ МНОГО !!!!

Matchless - специалист
tuninghuman написа:

Много е важно преди засяването да премахнеш плевелите - след това няма спасение.
tuninghuman - специалист
ХАРЕСАХ И ТЕРАКОТ ЗА "МЕХАНАТА" - ТОВА Е ПОМЕЩЕНИЕТО НА 1 ЕТ.

НО НЕЗНАМ ДАЛИ ДА НЕ ГО НАПРАВЯ С ГРАНИТОГРЕС?

отидох да купувам теракота - свършил, нямали количество - бесен съм,
но пък има друг момент - ще го слагам в помещението на 1 ет. - студена земя, ще бумти яко печката, вътре ще се скача и ще се вдигат наздравици - а на теракота плочките са големи - дали няма да се напукат с времето? И дали не е по добре да сложа гранитогрес? Да ама досега 1 гранитогрес не ми е харесал ?
marinskikt - специалист
Щом ще е механа, защо не сложиш дюшане? Няма ли да е по-добре?
tuninghuman - специалист
marinskikt написа:
Щом ще е механа, защо не сложиш дюшане? Няма ли да е по-добре?
ами не искам да го правя 19 век - искам или теракот но май най-разумно е гранитогрес. Благодаря все пак за идеята.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 26

Тема "Вила" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: