Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
forski - специалист
Здравейте колеги, имам следния казус с комшията от съседния на моя имот,става въпрос за герана в двора ми който той си е решил че трябва да източвам защото мазите му се пълнели с вода.
Неговия имот граничи с моя,задната част на къщата му ми се явява ограда на двора, от края на къщата по-права линия продължава ограда и разделя двата имота.Въпросния геран е на около 10-тина метра от края на къщата му по-продължението на оградата,дълбок е около 10-12 метра и е изграден от зидани камъни във вътрешната си част.
Всяка една от къщите преди моята и след неговата имат герани, използваме ги пролетта и лятото за поливане, моя комшия обаче е решил че аз трябва да си източвам моя защото имало влага у тях.
Започва да ми лази по-нервите с постоянното си мърморене, и понеже не съм някой изруд реших да попитам и вас дали това е възможно, и има ли някаква наредба или разпореждане с което да ме накара да го направя?
Утре ще кача и снимки за да придобиете по-ясна представа за какво става на въпрос.
ebahti - майстор
Кажи му да си ебе майката...
schuldiner - майстор
Източи си герена - почни да поливаш "тревата" покрай оградата си, т.е. стената на къщата му. Може и бордюри да си направиш, че да не бяга водата...

Тоя човек не е добре. По тази причина не влизай в разправии с него, а се дръж културно, съгласявай се, пък после прави квото си знаеш. Нека той да те мисли за ненормален - някои хора само от това разбират.
ArturDent - Почти Безобиден
Наистина, да си е6е ма...та, но с някои особености, за които се сещам.
- подземните води са изключителна държавна собственост
- имаше някакъв срок за регистриране на кладенците, ако не си го спазил не знам какви са последствията

Ама като не му изнася - да те съди и доказва...
VLADO66 - майстор
Какво е нивото на кладенеца?
Тоя прилича на един тъпанаро-гъзар, който живееше под мене.
Почва му теч в апартамента и идва в нас и казва:
"Комшу, тече ми в апартамента!"
И заминава да си върши работата, щото бил "бизнесмен". (Продава на селските пазари)

Пет пъти е идвал, три пъти проблема е бил в тях, а два пъти над мен и просто се проявява в тях повече. Нула пъти при мен.
Последни път му теглих една, после и на жена му - две ...

Тия са от ония, които търсят проблема навсякъде другаде, но само не при тях.
schuldiner - майстор
При спазено отстояние 3 м, нищо не може да направи съседът. Ама с луди хора не се разправяте, че е заразно...

"Глобата за нерегистриране на кладенците в посочения срок (11.02.2007) е от 300 до 500 лева."
...
"СПЕЦИФИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ ПРИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА КЛАДЕНЦИ И БЕЗПЛАТНОТО ВОДОПОЛЗВАНЕ ЗА ЗАДОВОЛЯВАНЕ НА СОБСТВЕНИ ПОТРЕБНОСТИ
Чл.54. Не се изисква разрешително за изграждане на кладенец в собствен имот и за водоползване от плитки подземни води за задоволяване на собствени потребности с дебит до 0,2 л/с, но не повече от 10 м3/ден.
Чл.55. (1) Собствен имот по смисъла на тази наредба е имотът, който задоволява собствените потребности на собственика или ползвателя на имота.
(2) Собствени потребности са потребностите от вода за задоволяване на битови нужди, за водопой на животни, както и за поливане в рамките на имота по ал.1 за отглеждане на цветя, овощни дървета и зеленчуци с нетърговска цел.
Чл.56. (1) За изграждането на кладенец за задоволяване на собствени потребности собственикът е длъжен да уведоми писмено съответната общинска администрация, че има намерение да изгради собствен водоизточник."
stiv1961 - майстор
ebahti написа:
ebaht, казва се ,,еве" майката, да не дойде СЕМ :-D
stiv1961 написа:
ebahti написа:
ebaht, казва се ,,еве" майката, да не дойде СЕМ :-D
То неговото не е Бъ, а шест .
И се получава "ешесте майката"
Tsilkov - майстор
Звъниш тука и питаш какви документи да подадеш да регистрираш кладенеца.Може и веднъж да го източиш да види лумпена ,че нищо не помага.

Тема "Източване на геран-казус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: