Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
themechanic - специалист
абе хубав е ама само дето тече кат кошница:

Прикачен файл

ALIM1866.JPG

Прикачен файл

ALIM1865.JPG

Прикачен файл

ALIM1864.JPG

Прикачен файл

ALIM1863.JPG

Прикачен файл

ALIM1862.JPG
themechanic - специалист
има и още де:
аз по принцип съм железар-монтажник,но мисля да приема това предизвикателство като се заема стоя покрив стъпка по стъпка.е,всеки съвет е добре дошъл,няма да е лесно но аз съм малко инат,дет се вика "луд та му е лесно :supz:

Прикачен файл

ALIM1880.JPG

Прикачен файл

ALIM1879.JPG

Прикачен файл

ALIM1878.JPG

Прикачен файл

ALIM1877.JPG

Прикачен файл

ALIM1876.JPG
Tsilkov - майстор
Като ти гледам "ребрата" как са от клони(така като гледам от тях провисва и ......) си иска раздигане и на ново всичко.Ако не искаш да ползваш подпокривното основната конструкция може да успееш да я запазиш и тази ,но ребрата си сикат смяна.Ето една тема за реконструкция на покрив - http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=47&t=31507
Вадим Владимиров - специалист
На снимките, които ти посочи колегата Цилков е почти всичко което ти е необходимо. Така, че ако имаш въпроси питай.
themechanic - специалист
ребрата трябва да се смъкнатза да се направят поясите на надзидъ,апосле най вероятно ще бъдат замене с нови.обаче под покривното пространство ще е обитаемо и поради тая причина и сновната конструкция ще трябва да се пре проектира наново,за да няма попове по средата на помещението,те сега са поставени като гледам безпланово,по усмотрение на майстора.самия покрив има балкони от двете страни и на снимките се вижда как покрива е издаден в билото с около още почти метър.на всичкото отгоре двата ската не са симетрични и на една височина,така че май без проект на нова конструкция няма да мина :?
да имате случайно представа колко може да чини такъв проект и кой може да го изготви???
иначе времето не ме притеснява,това ми е задачата за това лято и ще го мъча лека полека :roll:
Tsilkov - майстор
themechanic написа:
да имате случайно представа колко може да чини такъв проект и кой може да го изготви???
Зависи какъв проект ти трябва.Ако ти трябва само някакво идейно разпределние какво ще се получи като помещения и изчисления колко да са високи ребрата е въпрос на догваряне в рамките на няколкостотин лева.Ако искаш истински проект за реконструкция които да вкараш за строително разрешение ти трябва поне архитектура+конструкция+ПБЗ (като цена грубо 7лв./м2 + 5 лв./м2 + 200 лв.).
themechanic - специалист
аха,ясно,при тия цени значи проектантът ще е някой селски майстор пък каквото излезе.мен не ми трябват някакви супер модерни идеи,а ако бюджета ми беше безграничен,щях да я съборя цялата къща и на ново,та така :razz:
Tsilkov - майстор
themechanic написа:
ще е някой селски майстор
За по добър резултат ти препоръчвам да си вземеш някой "не-селски" майстор и/или да вземеш линийката и молива и да проектираш сам - не е чак толкова тудно - в интернет вече има информация за много неща.
themechanic - специалист
ами то и аз така си мисля да направя,ама нещо не мога да открия много конкретна информавия,може би има някаква елементарна програмка или модели с чертежи и скици,не знам точно,ще продължавам да търся,а ако няной знае такива линкове да ги сподели а пък ще съм благодарен :shock:
toniikoko - напреднал
kkkvd написа:
Пич, кво им се обясняваш, каквото си искал да кажеш с "монолога", казал си го. Който те разбрал - разбрал. А на тоя дето те пита, ако не е разбрал какво пишеш, значи никакъв майстор не е. А ако е разбрал и се заяжда, че не си го наел - толкоз по жалко.
Хора, разберете, че в тая държава има хора които ядат салам от 3 лв, а не маат луканка. На тоя дет не е разбрал да поясня. Човека така е успял - така си е сглобил покрива. Нали е станало - благодаря му за споделения опит! Хайде стига сте лобирали за марки и техники. Вас под брамак са ви отгледали сигурно! Нали не бъркам - форума е направи си сам?
=D>

Тема "ремонт на покрив?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: