Мечтата на всяка домакиня
SoWhat - специалист
Но иска 16 мм./или по-малка/ плоскост за страниците.
dpp - специалист
SoWhat написа:
Но иска 16 мм./или по-малка/ плоскост за страниците.
Сега имат едни нови на които не се монтира отдолу щракалата за откачане а е на един жлеб и са за 18мм страници. / както писах по-горе/..и са и по-евтини даже... :rolleyes:
rum_sz - специалист
http://www.rosi.bg/mehanizam-za-plavno- ... -2297.html

300 000 затваряния и отваряния дава гаранция фирмата. По добре спестените пари от скъпите механизми вложи в хубави дръжки,врати и осветление.Моята кухня в къщи е с такива механизми,и всички приятелки на жената се кефят как се прибират чекмеджетата.АААма само аз си знам за какво става въпрос :lol: . Щом си с ограничен бюджет това е :)
А бе разкошна мизерия :lol:
Не споря въобще за Блум ,защото съм поставял от тях и знам за какво става въпрос-Мерцедеса на механизмите.
dpp - специалист
rum_sz написа:

300 000 затваряния и отваряния дава гаранция фирмата. По добре спестените пари от скъпите механизми вложи в хубави дръжки,врати и осветление.Моята кухня в къщи е с такива механизми,и всички приятелки на жената се кефят как се прибират чекмеджетата.АААма само аз си знам за какво става въпрос :lol: . Щом си с ограничен бюджет това е :)
А бе разкошна мизерия :lol:
Не споря въобще за Блум ,защото съм поставял от тях и знам за какво става въпрос-Мерцедеса на механизмите.

Ами тея новите на Блум са по 15 лв комплекта! То като даде 2х2.50 за тези да ги монтира на оникновени водачи пак за 3-4 лв няма смиъсл. Освен тези ако са комплект амортисьор с обикновен водач за 2.50?
ivanvasilev1970 - специалист
dpp написа:
rum_sz написа:

Ами тея новите на Блум са по 15 лв комплекта! То като даде 2х2.50 за тези да ги монтира на оникновени водачи пак за 3-4 лв няма смиъсл. Освен тези ако са комплект амортисьор с обикновен водач за 2.50?
Колега дай линк към "тея новите" за 15 лв комплекта.
dpp - специалист
ivanvasilev1970 написа:
dpp написа:
rum_sz написа:

Колега дай линк към "тея новите" за 15 лв комплекта.
Ами преди 5 дена купих от магазина на Блум в Бургас за 29лв два броя по 41см и за още 15.60 лв 1 брой комплект 53 см. Дължината на новите на Блума е по -различна от старите които са през 5см. - примерно 40, 45,50,55 и т.н...новите са по-различни , през 3 см май бяха и са по -евтини!
shadowman - майстор
Тези механизми не са нови, от доста време си ги има, казват се тандем с фиксатор заради начина на монтажа им и изглежда като всички тандеми от този клас, за мен по-добрия е следващия модел от около 22 лева заради начина на монтаж и в последствие свалянето и качването на чекмеджето. Точния модел е като на снимката, не ми харесва защото трябва да се разпробиват 6 малки дупки които в ПДЧ-то лесно бягат от центъра и ако е по-рехаво пък може и да се отлюпи някоя част.
Изображение

На тази снимка долу е механизма за около 22 лева, разликата в тях се вижда и когато се сваля цялото чекмедже е по-лесно, ся вярно, че няма всеки ден да се сваля...
Изображение
dpp - специалист
shadowman написа:
Тези механизми не са нови, от доста време си ги има, казват се тандем с фиксатор заради начина на монтажа им и изглежда като всички тандеми от този клас, за мен по-добрия е следващия модел от около 22 лева заради начина на монтаж и в последствие свалянето и качването на чекмеджето. Точния модел е като на снимката, не ми харесва защото трябва да се разпробиват 6 малки дупки които в ПДЧ-то лесно бягат от центъра и ако е по-рехаво пък може и да се отлюпи някоя част.
Изображение

На тази снимка долу е механизма за около 22 лева, разликата в тях се вижда и когато се сваля цялото чекмедже е по-лесно, ся вярно, че няма всеки ден да се сваля...
Изображение
Аз също ми харесаха тези по-скъпите, но кофти че тярвба да се правят с 16мм страници да му се невиди..:( Иначе с фиксатора поне са за 18мм и нямаш пролеми с дебелната на плоскостта. Вярно дупките малко трябва да се внимава. Аз действах с почукване да си маркира първо отпреде, разбробивам ги предните дупки ,/ понеже дъното го направих от плоскост 18мм, нямаше кой да ми фрезова страниците за шперплат или друго../ после вкарвам чекмеджето, почувам отзаде да маркира задните дупки и така..справих се долу горе де..:))
..Ако са направили някакъв нов вариант като стария тандем с механизма но да е за 18мм страници ще е супер !!
ivanvasilev1970 - специалист
Shadowman,
доколкото схващам това е твоя фаворит за плавно затваряне:
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (12.75 KиБ) Видяна 10676 пъти
Струва 22 лева за чекмедже...име - не се знае...
Какви са изискванията към чекмеджето за да може да се монтира този механизъм?
tripioo - специалист
дъното да е на нут а не на фалц , и този нут да е на такова разстояние от ръба 4е да скрие механизма ......

Тема "Мехазнизми за плавно затваряне на чекмеджета BLUM vs IKEA" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: