Мечтата на всяка домакиня
phoenix9040 - специалист
-Тони- написа:
:)
Значи нещо не съм разбрал, останах с впечатлението, че трябва да излезе евтино...
Както си го решил става много добре. Значи пускаш МДФа (вратичките) с 3мм. по-малки от габарита на шкафа. Като по дългата (от горе) махаш още 16мм , фрезоваш си дръжките, намираш добър бояджия и си готов. При чекмеджетата, трябва да фрезоваш и няколко дупки за дръжки. В смисъл, фрезоваш и долната част на челата под които има и други чекмеджета.

Ами искам да стане добре,като казах ,че ще го правя сам е защото не искам да правя компромис с това което искам да се получи като краен резултат ,а цената която ми определиха за цялостна изработка от 6000 лв ми се стори малко множко.
За вратичките не мисля да фрезовам дръжки а да оставя просто отвор около 1.5 см за да се пъхне ръката аз си го представям като голяма лайсна.
Другият вариант с лайсни ми изглежда малко по труден за изработка затова го мисля по този начин незнам дайте съвет идеята ми е да няма дръжки и да е с плавни прибиране или с пуш,но мисля че плавното прибиране е по удачен вариант за кухня.
phoenix9040 - специалист
shadowman написа:
Ето това ще ти свърши работа (ако искаш да вкараш алуминии в кухнята) щото е малко неудобно да мушнеш пръсти под плота или между чекмеджетата.
Изображение
Изображение
Ако може да ми разясните малко въпроса как мога да го направя и с лайсни
phoenix9040 - специалист
Това е в груб вид как искам да изглежда когато свърша с всичко.
Дайте идеи как да и подредя шкафчетата за да е възможно най функционална

Прикачен файл

obst plan.jpg
SoWhat - специалист
За вратичките не мисля да фрезовам дръжки а да оставя просто отвор около 1.5 см за да се пъхне ръката аз си го представям като голяма лайсна.
Питах за вратичките, а не за фрезоване на дръжки. Този отвор на 1,5 см. от къде??
Опитвам се да избегнеш евентуална грешка, но ще ти кажа след като загрея за дръжките.
Иначе Шадоу ти е показал компромисен вариант.
Има интересни кант-дръжки за гардероби, които могат да станат чудесни дръжки за твоя вариант /или поне за това което си мисля/ след нарязване.
Slavi1 - напреднал
Колега, да не те отчайвам, но - като гледам за какво става въпрос, непрофесионалист няма да се справи с това. А и като гледам за какви механизми и материали става въпрос, изобщо не става дума за бюджетно ориентирана кухня, всъщност не мога да си представя как може да се по-скъпа :? . За плота - в Салекс Бургас предлагат плотове с ширина 90 см., избора на декори е силно ограничен. Другият вариант е да се прави с HPL, може да се постигне ширина до към 125 см., ама и там е една цифромания, не е и за кой да е да го прави. И все пак ти пожелавам успех!
phoenix9040 - специалист
Трябва ми плота да е бял.
Нищо не ми говори плот от HPL
Ако трябва ще намаля плота на 90 см,но искам да няма видими свръзки на него.
stoyanova.h - помощник
Моля които може да помага!
Моите майстори първо ме убеждаваха, че абсорбатора трябвало да е от долу под шкафовете, ане на нивото на шкафовете, така било по стандарт!
Сега са ми намалят всяка вратичка с 4мм като вратичките са с МДФ рамка и няма кант, моля помогнете, ако са с МДФ колко трябва да е фугата между вратичките защото така се получава 4мм, а от дългата страна отнемат по 8 мм? Моля помагаите спешно трябва да поръчвам вратичките а май изчисленията на майсторите са за коша!
shadowman - майстор
По принцип махаме по 3 мм от размера на шкафа, ако е 72/45 см вратата трябва да е 71,1/44,7. Ако можеш дай снимка на аспиратора щото се сещам за няколко варианта ама незнам кой ще е верния.
tripioo - специалист
у наща родина повечето стандарти в мебелната индустрия са от бай тошово време .... относно как се монтира абсорбатора зависи от конкретният модел ....аз сам виждал и двата варианта ...
а отнсоно вратите там зависи какви панти използваш...
в наи най общият случай намаляваш по 4 мм на страна от реазмер на вратата (ако разстоянието от средите на странизите па полупокрит кант е 500 вратата е 496) по височина също ... (а ако има кант от новополу4ените размери се васи 2 пъти дебелината на канта ...) ((това го няма при теб)) тук е описано как се из4ислява http://www.prodes.bg/index.php?option=c ... &Itemid=85 сваляш прокаталог на глава 3 (зелената) в началото пише как се изчислява (разстоянието от до отвора на пантите би трябвало да е 4 мм)
stoyanova.h - помощник
Благодаря за бързия отговор "shadowman" ако има 2 вратички на един шкаф от всяка ли се махат 3 мм?
Аспиратора го сложиха така както аз исках в крайна сметка, но имам и др. проблем направили са шкафа на хладилника по малък според мен и вратичките на двата шкафа няма да станат еднакви :?

Прикачен файл

kuhnqta.jpg
А така трябва да изглежда според мен!
kuhnqta.jpg (49.15 KиБ) Видяна 3404 пъти

Прикачен файл

DSC03141.JPG А това е шкафа този който е по надолу от хладилника трябваше да е 270 на май не са предвидили правилно ПДЧ то и сега става така че вратичката трябва да е по изчисления на майстора 276 и 2мм фуга става 278, там вратичката трябва да се вдига нагоре, което означава за да са на едно ниво вратичките нас отварящия се нагоре шкаф и този над хладилника трябва да има поне 7мм и ще се вижда ПДЧ то отдолу! Незнам по какъв начин да го оправят това сега като всичко е сглобено! :? А иначе ще има разминаване на нивото на вратичките и сега незнам кое е по лоият вариант, защото според мен и двата са много лоши!!!

Прикачен файл

DSC03140.JPG

Прикачен файл

DSC03139.JPG Това е асприратора след като го преправиха

Тема "Помощ за Изработка на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: