Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Няма правно основание за жалба-кладенеца е изграден извън сервитутните ограничения по ЗУТ.А иначе няма начин от физична гледна точка кладенеца да повлияе на влажните основи при положение че както виждам няма денивелация на терена.Стефко ме е преварил :)
zmiori - специалист
Кажии да си изкопае един кладенец във мазето /1.5-2 м/ да си купи помпа и съответната автоматика, като се качи нивото помпата се включва изпразва нейното си кладенче. Друго спасение няма. Колегата ми така си реши проблема ама от неговия си геран.
forski - специалист
Колега то можеш да говориш и обясняваш на нормални и разбрани хора, на дърти откачалки каквото и да им кажеш те си знаят тяхното и все друг им е крив за всичко. Днес пак идва и ми заяви че водата в мазите и бил мой проблем и аз трябвало да го решавам , най спокойно и човешки се опитах да и обясня че не е при мен проблема,уви без резултат.
Пратих я в общината да подава жалби, и да се занимават те с нея, аз вече не могааааааа :wallbash:
ArturDent - Почти Безобиден
Абе я удари един метър на оградата - по закон не може да е повече от 2.2м и и кажи да събаря.
Сигурно от другата страна има някое незаконно навесче..

Пък като е тръгнала в общината да се оплаква, да се оплаква...
Даже ти като точиш вода от кладенеца, и помагаш и през лятото да няма високи подпочвени води...

П.П. Те старите хора като няма с какво да се занимават, се мислят за много велики.
Аз като тръгнах да строя къща, на всички съседи пратиха уведомление че ще строя и ако искат да обжалват.
Ама единия съсед ми вика "Искат ми разрешение, че да строиш!"
Бързо-бързо му укротих ентусиазма. Викам:"Ами като искаш върви обжалвай , но ти трябва член по закона"
Освен това му казах - от твоите три сгради само 1 е законна. Пробвай!

Има и друго - всички дървета, на три метра от оградата и могат да станат над 3 метра (според вида), трябва да се премахнат....ако не са ценни дървесни видове (орехи)
Chefo77 - майстор
Ако не са ти казали - кажи и да си е.. такова майката :)

Аз имам една такава леля, дето само кола в задника няма да и пречи. Последната простотия е, че конденза от външното тяло на климатика ми, който капе в едно перфектно оттичащо се място (между 2 стени, изолирани, без пункатини и с мозайка на пода), качва влага от едната страна на това място, която влага преминава през 10 санта стена и се качва на 20 санта височина от вътрешната страна на тая стена... И това стана тая година, пък климатика е там от 6. Единствената причина да не съм я бутнал по стълбите ... няколко пъти, са братовчедите, че се имам с тях.

Та - няма оправия с малоумниците, особено с тези в критическата възраст. Да си е направила хидроизолация на къщата.
bulhomes2 - майстор
Въобще не се занимавай. Зависиш ли нещо от нея? Да върви на майка си в.... Ти си и угодил няколко пъти и сега действително си мисли, че си и длъжен. Обясни и спокойно, че си направил всичко, което можеш за да не се карате, но повече от това не можеш. Проблема и няма нищо общо с твоя геран - да върви да пита и да се жалва на когото ще, щом не ти вярва на тебе. Няма смисъл да се мъчиш да поддържаш отношения с такъв човек. Ако днес не се скарате за това - утре ще е за друго.
ArturDent - Почти Безобиден
Ами да - да търси експерти да сондират, да те съди и т.н.
Ако и стиска.
Ако експерта каже "Няма хидроизолация на основите и има високи подпочвени води"
Абе човече ти даже лятото и помагаш, защото източваш подпочвените води.
Зимата че не и помагаш си е неин проблем .

Тема "Източване на геран-казус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: