canc - напреднал
Здравейте!

Ако направя къщата си с външни стени като на схемата, дали ще имам проблеми с влага мухъл и т.н?
Сметките ми показват, че ще постигна коефициент на топлопроводимост около 0,150 W/m2K а топлоизолацията на къщата ми е една от главните цели.
Има ли минуси тази стена сравнена с традиционната от тухли и външна изолация? Коя стена също има по-добра шумоизолация?

Благодаря!

Прикачен файл

untitlegbnghnjjojooj.JPG
untitlegbnghnjjojooj.JPG (17.89 KиБ) Видяна 10872 пъти
torbalan - Дървен философ
С мухал не (разбира се при адекватно отопление), но с палави хлапета може да имаш проблеми...
EDI - майстор
Като махнеш въздушната междина ще стане.
Последна промяна от EDI на чет мар 01, 2012 1:07 pm, променено общо 1 път.
защо да я маха?
marian1 - майстор
Не разбирам как ще остане въздух м/у двете вати? -Няма ли да се свлече, и с каква плътност ще е или кг? Колега не се заяждам, а се интересувам и аз от подобни неща
EDI - майстор
Дори и да е каменна вата, пак не може да се изпълни технологично така.Пък и какъв е смисъла от междината.
за смисъл - не знам... някой проектант трябва да каже има ли смисъл или не...
всъщност и на мен това ми е любопитно - има ли нужда от тази междина или не :)

а каменната вата ще се закрепи на вертикалните профили...
EDI - майстор
Няма смисъл от междината, защото си мисля, че могат да се получат зони с различна температура и там може са се получи конденз.Плътен сандвич е варианта.Дори и да я закрепи за вертикалните профили пак може да поддаде навътре след време.
toni_g79 - специалист
И кое,или къде е носещата конструкция на тази стена :? само цв профили ли !!?
Последна промяна от toni_g79 на чет мар 01, 2012 1:38 pm, променено общо 1 път.
canc - напреднал
Смисъла от междината е, че колоните ми са по 25см дебели. Ако се направи по-тънка стена или без междина, няма да може да се "облекат" колоните от вътрешната страна и ще се образуват едни малки куфарчета, а аз не искам да има такива. А ватата съм мислил да е твърда, за да не се свлича.

Тема "Външни стени от гипсофазер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: