Ел. инструментите. Консумативи.
dragozow - майстор
Аз се пробвах да ги продавам, боклук е и ги върнах. Ако си мазохист и искаш да се мъчиш става. Наскоро ги принудиха да ги изтеглят от пазара, не отговарят на никакви мерки за емисии и безопастност. По пазарите си ги продават и много се харчат заради цената. В магазин на Stihl или Husqvarna за толкова пари ще си вземеш две шини и верига. Отделно че в повечето сервизи не искат да ги ремонтират.
kabel96 - специалист
За един навес ще вземем това и ще ви кажа дали ще издържи и седмица.
http://obiavi.data.bg/single/264725
iivanov - майстор
Споменаваха се всякакви марки и модели,но нищо не видях за машините KUB KADET.Сайта им е доста"постен"и единственото,което разбрах е че е някакъв бранд на MTD.Цените им са съизмерими с "марковите"машини.Някой имал ли е досег с тях?
dragozow - майстор
Внасят ги МТД България, само те си ги продават. Не са лоши. Имат сервизи в големите градове. Марката е екзотична и скъпа, срещу зала Универсиада са.
Edwardo - напреднал
нищо не видях за машините PARTNER ,добри ли са ? продават ги в Бриколаж на промоция 200 лв ?? може ли малко думи и за тях
Привет и от мен!
Да използвам темата, за да задам и своите въпроси.
Искам да си взема моторна резачка, като днес гледах няколко варианта на Stihl и Husqvarna.
Набелязаните модели са MS181 и MS211 на Stihl; 236 и 240 на Husqvarna, като честно казано още не мога да избистря за себе си дали имам нужда от по-високия модел или и по-ниския клас би свършил работа. Основно ще ги ползвам за рязане на клони, няколко паднали дървета и т.н. дреболии на вилата.
На пръв поглед Щил-а ми изглежда направен от по-качествени материали (поне пластмасите ми се струват така на гледане и пипане), от друга страна Хускварна са с малко по-ниска цена, а и поне по каталожни данни при по-голям работен обем с по-малка мощност би следвало износването на машината да е по-малко, имат и по-ниско ниво на вибрации на веригата (нека специалистите ме поправят ако съм разбрал погрешно).
Другото което ми направи впечатление - на сайта на Хускварна 236-цата я дават 38 кубика, 1.4 киловата, а в магазина пише 34 кубика и 1.7 к.с., бихте ли ме ориентирали кои са верните данни?
За начало - това е :-)
Ще се радвам на отзиви за посочените машини и съвети, за да финализирам избора. :-)))

П.П.: И доколкото видях, 236 няма тризъбец.
dragozow - майстор
Има тризъбец, не е бил монтиран. В момента подаряват сак за моторен трион и заточващ комплект. Ето оригиналната документация, за домашни нужди върши работа.

http://dox.bg/files/dw?a=d4bbec70a4
Благодаря за документацията! Все пак от изброените резачки, коя бихте препоръчали? :-)
dragozow - майстор
Всичките са хоби машинки, които ще ти вършат работа. Винаги е по-добре да вземеш малко по-мощната. Зависи и колко пари ти се дават.

Тема "Въпрос за покупка Бензинова моторна резачка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: