EDI - майстор
Слагаш още вата, не оставяй междина.Натъпчи 4 см стъклена вата между двата слоя каменна от 10 см.
canc - напреднал
Само не разбрах хлапетата какво ще му направят на картона?
torbalan - Дървен философ
е какво може да направи едно хлапе с картона - освен да го счупи :)
Pooh - майстор
torbalan написа:
е какво може да направи едно хлапе с картона - освен да го счупи :)
Ех че лесно било да се счупи ... :lol:
Торбалане, искаш ли да заложиш на себе си? Аз ще направя двойна конструкция с двойна обшивка, а ти ще се пробваш да го счупиш, без инструмент, искаш ли?

:? Що трябва да се изказваме по теми от които не разбираме?
на схемата външната стена е с еденична обшивка...

а ако мислиш, че две вилнеещи хлапета в двора нямат инструмент за рушене в ръцете си - в дълбоко заблуждение си...

ела да видиш в къщи - за има-няма две години стени, дюшаме, таван - всичко е за ремонт :)
Pooh - майстор
На схемата външната страна е с гипсофазер, който може и да е 20мм-ов, както и има 50мм. стиропор. Та колкото се бастисват съществуващите изолации, толкова ще се бастиса и това изпълнение. Доколкото аз имам някакви резерви относно подобно изпълнение, то е за обиране на деформациите на конструкцията, не за експлоатационната здравина.
мхм
ясно
не знаех, че е толкова здрав гипсофазера...
toni_g79 - специалист
Aз пък мисля,че там където е въздух на чертежа трябва да има ОСБ,така вертикалните профилите ще са "спънати" отпред и отзад :roll:
canc - напреднал
Много ще ми се оскъпи конструкцията ако трябва и ОСБ да купувам. 1 лист ако не се лъжа към 35лв излиза за 3м2, а на мен ще ми трябват 75 листа. Всеки може да смята.
Мислиш ли, че така конструкцията е уязвима? Аз не съм спец по строителството, включително сухото, затова задавам такива въпроси.
toni_g79 - специалист
canc написа:
Много ще ми се оскъпи конструкцията ако трябва и ОСБ да купувам. 1 лист ако не се лъжа към 35лв излиза за 3м2, а на мен ще ми трябват 75 листа. Всеки може да смята.
Мислиш ли, че така конструкцията е уязвима? Аз не съм спец по строителството, включително сухото, затова задавам такива въпроси.
И аз не съм,само предполагам :)

Тема "Външни стени от гипсофазер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: