Здравейте, майстори! 
Обръщам се към вас с поредна молба за помощ!... Можете ли да ми предложите схема за електронно запалване на 2 /две/ луминисцентни лампи с мощност по 7 W? Те са за скенер за редовни или фалшиви пари, снимка на който ще кача по-долу. Омръзна ми да си давам парите - около 15.00 лева е той, но работи около един месец и лампите спират да светят... Спомням си, че преди време някъде съм гледал такава схема. Захранва се с 220 Волта и с електронно управление, при което се свързваше само единия извод на лампата от всяка страна и тя светваше, нищо, че при стандартното свързване, ефекта беше като изгоряла лампа! Идеята ми е, въпросните ултравиолетови лампи да светят колкото се може по-дълго време, а не - да сменям скенера през няколко седмици. Времето днес е такова, че не мога да си позволя закупуването на скъп скенер... Ще съм благодарен за помощ от вас!...
   Ще съм благодарен за помощ от вас!...   

Обръщам се към вас с поредна молба за помощ!... Можете ли да ми предложите схема за електронно запалване на 2 /две/ луминисцентни лампи с мощност по 7 W? Те са за скенер за редовни или фалшиви пари, снимка на който ще кача по-долу. Омръзна ми да си давам парите - около 15.00 лева е той, но работи около един месец и лампите спират да светят... Спомням си, че преди време някъде съм гледал такава схема. Захранва се с 220 Волта и с електронно управление, при което се свързваше само единия извод на лампата от всяка страна и тя светваше, нищо, че при стандартното свързване, ефекта беше като изгоряла лампа! Идеята ми е, въпросните ултравиолетови лампи да светят колкото се може по-дълго време, а не - да сменям скенера през няколко седмици. Времето днес е такова, че не мога да си позволя закупуването на скъп скенер...

При първа възможност ще отида до магазин "Конрад" и ще питам ако имат UV светодиоди - да си закупя... Като имам пред вид настоящия скенер - чудя се колко броя диоди да купя?! Ако ги подредя в три редици по шест диода - мисля, че добре ще се хване банкнотата... Варианта с тях ми се струва най-удачен! Аз също не знаех, че има такива, иначе до сега да бях си помогнал отдавна! При готов и действащ скенер със светодиоди - ще пиша и ще споделя - дано остана доволен!
  При първа възможност ще отида до магазин "Конрад" и ще питам ако имат UV светодиоди - да си закупя... Като имам пред вид настоящия скенер - чудя се колко броя диоди да купя?! Ако ги подредя в три редици по шест диода - мисля, че добре ще се хване банкнотата... Варианта с тях ми се струва най-удачен! Аз също не знаех, че има такива, иначе до сега да бях си помогнал отдавна! При готов и действащ скенер със светодиоди - ще пиша и ще споделя - дано остана доволен!