• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tripioo - специалист
зависи т конкретният случай , на село саванта е с проядени колони , чак зяа смяна . а пък гредореда е наяден да ,но нищто сериозно , мисля че и двете са от топола, а има разлика и то в една сграда .... с напречен ряз хъбавоо , но къде да се направи на гредореда ??
ZMeyGorianin - майстор
И аз мисля, че гредите от акация и дъб не ги ядат в дълбочина. Сменях една надлъжна, която от вън беше на "прах", но като я резнах после с бензинопила за дърва видях, че вътре не е мръднала! Иначе съм пръскал с чехския "Бохемит" разтворен с вода през градинска пръскачка и имаше ефект. Най- добре се е справял обикновен спрей срещу пълзящи гадове! Преди да напусна къщата взимам един флакон, слагам си маска на физиономията и обилно напръсквам гредите. Затварям вратите и заминавам. На следващото посещение установявам, че дървесния прах от гризането е намалял. И така няколко пъти. Сега вече не пада. Хубавото на аерозола е, че е под налягане и влиза в дупките.
crez - майстор
Дървояда яде дървесината и изхвърля назад триците през тях и диша, така че повърхностното напръскване въобще не му влияе.Повърхностно покритие само предпазва от нови нашественици. Работещия начин е със спринцовка се вкарва дератизатора в отвора и след това се запушва с пчелен восък, гада няма заден ход и се задушава.
ZMeyGorianin - майстор
Сигурно си прав! Но при мене ефекта беше, че изчезнаха купчинките с "талаш"! От друга страна защо в упътването на "Бохемит" дават И да се пръска с машина?
tripioo - специалист
абе за иглата всички го знаем ама да ругне6 иглата в 50 отвора как става ?? я кажи ? а повърхностното третиране било то с мокър текстил , потапяне или нещо друго води до по добро попиванене в матеряла ...
  • 1
  • 2

Тема "Дървояди и стара къща?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: