• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Vremenen - помощник
Здравейте, приятели. Въпросът ми се отнася до това, че ще правя изолация на целия апартамент от 60кв.м. от 3-4см. фибран плюс мрежа, а към това ще се прави и замазка от пясък, цимент и лепило. Материалите ще ми излязат около 1 000 - 1 100лв., а майстора ми иска по 15лв. на квадратен метър, т.е. общо 900лв. Въпросът ми е мислите ли, че цената е добра, в смисъл разумна, защото нямам представа какви са цените за тези неща? Иначе знам, че човекът работи качествено. Правил ми е други неща и се справя отлично. Благодаря за отговорите!
velsi - Почетен майстор
Мислим, че питането ти няма нищо общо с форума.
jekasus - майстор
velsi написа:
Без да обсъждаме цената на майстора(щом така е оценил труда си, е неговото право) да погледнем към другата част на въпроса.
Апартамента е в Нова Зеландия или Аляска? Къде ще шльопаме три санта фибранче - вътре или отвън?
Да помогнем на човека да не си хвърля парички на вятъра.
LazarGanev - "Велик майстор"
Vremenen написа:
майстора ми иска 900лв. Въпросът ми е мислите ли, че цената е добра,
velsi написа:
Може би това се обяснява със смисъла на ника на питащия :cool:
jekasus - майстор
Лазаре, нали някой друг временен ще прочете и няма да си лепне 3 санта фибранче отвън и да чака супер ефекта от това.
LazarGanev - "Велик майстор"
Обикновено първо се действа, после се пита :-D
ivanovrg - специалист
а защо фибран
за същите пари може с ГК да се направи
щом ще е 4см няма да са проблем и 5

а че не ни е работа да обсъждаме цените на майсторите е вярно

но все пак мисля че ще е от полза и за много други хора да се ориентират в цените
преди време на мой приятел му налепиха от вутре с (фибран,стеропор) и му казаха
че ще му направят голяма отстъпка
което ще рече 19лв/кв.м за труд
и той беше много доволен
в последствие разбра че цените в наше село вървят с по 5 лв надолу
Vremenen - помощник
Здравейте! Въпросът ми е... как да кажа, по общ – става въпрос горе-долу какви пари върви за квадратен метър фибран и замазка. За да мога да си изградя някаква представа този майстор малко ли взема или много или средно..., относително е, разбира се.

Що се отнася до изолацията. Става въпрос за вътрешна изолация (на апартамент). Мисля да бъде 4см. понеже има някои врати, като тези на бяната и тоалетната, които са поставени по-ниско и ако се направи по-дебела изолация, след това и замазка и като сложим и лепенето на теракота ще отиде на нивото на прага, а може би и над него на тези врати. Иначе, ако можех да избирам свободно, бих си направил и по-дебела изолация, понеже съм на първия етаж и няма да ми е излишна.

Не съм мислил за вариант с ГК.
ivanovrg - специалист
моя грешка
ти говориш за изолация на пода
няма такава с ГК
sorry
Vremenen - помощник
Да, говоря за топлоизолация на пода.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос относно цена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: