• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vasil1977 - напреднал
Благодаря на Фиката за насоката.
Kiril8305 - специалист
Надявам се да не спамя в темата на потребителя който я е пуснал , но и на мен ми е интересно какво е това.Обяснено е, че е вид реотан който е монтиран в гъвкавата част , но не е упоменато точното название на това чудо.Става на въпрос за това под ножа.

Прикачен файл

0_48d8c_68e11c5e_L.jpg
0_48d8c_68e11c5e_L.jpg (27.29 KиБ) Видяна 3986 пъти
little_spiro - напреднал
Kiril8305 написа:
Надявам се да не спамя в темата на потребителя който я е пуснал , но и на мен ми е интересно какво е това.Обяснено е, че е вид реотан който е монтиран в гъвкавата част , но не е упоменато точното название на това чудо.Става на въпрос за това под ножа.
:lol: и аз имах нещо, което не знаех какво е, но забравих къде съм го сложил :lol: :rolleyes:
Kiril8305 - специалист
little_spiro написа:
Kiril8305 написа:
:lol: и аз имах нещо, което не знаех какво е, но забравих къде съм го сложил :lol: :rolleyes:
Умен си ти Андрешко , но прочети заглавието на темата не случайно съм постнал снимка в темата Как се казва това?
Ако знаех нямаше да питам.
hidrazin - майстор
Kiril8305 написа:
И ако е реотан какво?Така и не става ясно какво точно искаш.Вземаш уреда и мериш.
А и за какво служи това?Гледам че има щипки на захранването и ме навежда на мисълта че е за 12V.
Да не е ютия за кола? :finga:
lov - майстор
Ако питате за уреда на снимката си е пчеларски електрически нож за обрязване на пити. А това до него е резервен нагревател. Правят се на 12V заради безопасност а и по някога се работи и на полето и няма стационарно електрозахранване

А реотан е името на една от първите сплави от която са почнали правят нагреватели.В последствие станала нарицателно име за нагревател. Същото както е примерно със ''семеринг''. Това е фирмата навлязла със своите уплътнители на пазара. :lol:
hidrazin - майстор
Аз лично благодаря за отговора ти.Не бях виждал подобно нещо, ама не се занимавам с пчели.
Поне съм познал за захранването и почти съм познал за "ютията".
Само дето не разбрах какъв беше въпроса на Kiril8305.
Какъв му е проблема.
MrMurdjo - майстор
lov написа:
Ако питате за уреда на снимката си е пчеларски електрически нож за обрязване на пити. А това до него е резервен нагревател. Правят се на 12V заради безопасност а и по някога се работи и на полето и няма стационарно електрозахранване

А реотан е името на една от първите сплави от която са почнали правят нагреватели.В последствие станала нарицателно име за нагревател. Същото както е примерно със ''семеринг''. Това е фирмата навлязла със своите уплътнители на пазара. :lol:
Клаксон, Бендикс, Феродо, Делко и още други, които са станали нарицателни в българския език, предполагам в зората на автомобилизма у нас :)
Последна промяна от MrMurdjo на пон мар 19, 2012 11:25 am, променено общо 1 път.
lov - майстор
Аа.... те са толкова много че цял речник може да се направи. Но понякога се дразня когато заради калпав превод или нарочно се опитват да ни насаждат нова дума. А лудия и глупавия на шаренко се радва и те така.
  • 1
  • 2

Тема "Как се казва това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: