Valentor, ама просто веднага ще пробвам.
Това със многото сол вече втори път ме проваля. Явно иска твоята рецепта. Сега за 5 резънчета изпих 6 ракии, то не смогвам на ракия с тази сол. 


valentor написа:На моето „просто мезе”, което правя от свинско филе или бонфиле винаги правя разтвор от 80 грама сол, 20 грама захар, 100 грама спирт=ракия и 800 грама хубава вода, това всичко за 1000 грама = почти на литър.Здравей, искам да попитам това количество разтвор /грамажите/ за килограм месо ли са или няма значение колко е месото важното е да се покрие с разтвора направен с тези грамажи.
Потопявам месото в този разтвор , за 24 часа и после на канапчето-да съхне. Никога не съм имал проблем със солеността.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: