• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stivemaster - майстор
Все приложими методи предлагате за нещо което е на покрива ?! :mrgreen:
nikivd - специалист
Да си монтираш слънчева система и да я ползваш 1 път седмично? :-D :-D Щом искате да сте газари добре, но според мен ще е по еФтино с един електрически бойлер :-D Ми махайте диференциалния терморегулатор и включете помпата директно. Така водата ще се топли през деня а през ноща ще се охлажда. Защо да се източва водата в канала :shock: Вие знаете ли колко от населението на земята няма тази вода която ние пилеем?
stivemaster - майстор
Абе за какво изхвърляне на топла вода в канала говориш бе колега там по нагоре съм писал нещо ето ви http://www.google.bg/imgres?q=Closed+Lo ... 80&bih=662 и картинка изчакай малко някой който е правил ще ви напише направо елементите и кое след кое се слага . #-o Ще поливат с топла вода стига с тия неща.
filmatoplo - майстор
Това го знаем преди 3 години , Лазар е свидетел . :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Много модерни взеха да стават тези дрейнбек системи, ама имат много тънкости - не е толкова просто
stivemaster - майстор
Ами не е и много сложно според монтажниците ,хората казаха че се оскъпява с около 300 лв и се справиха за 2 - 3 часа , след което всичко се оправило според собственика.
За единична система може би е 100 - 150 лв . предвид че иначе може да се прецака цялата система смятам си струва.
А затова че не е просто ,едвали е и много сложно ,просто някой който е наясно със слабостите на недокомплектовката е добре да сподели подробности.
Колега LazarGanev светни хората на това което знаеш ако желаеш.
filmatoplo - майстор
:wink: Монтажниците , за 1 виличка ли отговарят или за доста хотели с по 3000-5000 литра вода :wink: .
x1pokrat - специалист
Въпрос - за какво служи разширителния съд на системата, ако не и за помощ в случаи на повишаване на налягането. Нали при покачване на температурата ,неимоверно се вдига и налягането. #-o
LazarGanev - "Велик майстор"
Едни 300лв оскъпяване и аз ги взимам одма, но двете системи нямат нищо общо - нито помпата, нито тръбите, нито разширителния съд, не е сигурно и за бойлера. Дрейнбек системата е забулена в тайни и патенти и за нея няма много сериозна литература, а само схемички и клипчета в нета, които не вършат много работа. Да кажеш на някой, че за 150 или 300лв и 2 часа ще му преправиш системата в дрейнбек си е живо обирджийство. Не си спомням как се казваше този метод на лекуване чрез внушение :-D
x1pokrat написа:
Въпрос - за какво служи разширителния съд на системата, ако не и за помощ в случаи на повишаване на налягането. Нали при покачване на температурата ,неимоверно се вдига и налягането. #-o
Аз за това казах, че ако се спазват правилата всяка система под налягане може да издържи безпроблемно на стагнация (прегряване). Е, разбира се говорим за инцидентни случаи, а не за варианта да се изгражда соларна система, за да се ползва веднъж седмично или месечно :)
Последна промяна от LazarGanev на нед мар 04, 2012 1:09 am, променено общо 1 път.
x1pokrat - специалист
Кашпировски е човекът с внушението,ама какво да се направи когато въпреки многото консумация на вода ,колекторът продължава да качва температура?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 31

Тема "Защита на слънчев колектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: