Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ZMeyGorianin - майстор
Преди година положих саморазливна замаска върху обикновена такава за да я запечатам, защото се ронеше. Тъй като помещението е нещо като работилница започна да се цапа често, а трудно се чисти-течностите попиват и при метене като че ли пак се рони /събирам доста прах/. Идеята ми е да ударя две ръце от някаква боя/покритие за да се чисти лесно и не се рони повече. Понеже от горе ѝ ще се ходи постоянно трябва и да е достатъчно износоустойчива.
Някакви идеи?
svetliopi44 - Чирак...
Смола, епоксидна.
Ще пропие и заздрави замазката и ще даде гладка основа отгоре за да чистиш п-лесно.
Скъпо е обаче.
schuldiner - майстор
Епоксидна боя.
А, едновременно със Светльо...
Качествена двукомпонентна боя - около 150 лв. за десетина кг. Разход 200-300 г за една ръка, значи за 20 квадрата стига.
preslav - майстор
ZMeyGorianin написа:
Някакви идеи?
Днес рових из сайта на Церезит по друг повод, но попаднах на нещо, което май е за твоя случай - полага се като финиш за саморазливните им замазки. Защо не се поровиш и ти?
schuldiner - майстор
Абе на мен самата идея за самонивелираща се циментова замазка още не ми е ясна, ама карай... Саморазливна епоксидна поне не е пари на вятъра. А както казахме, има и само боя.
batkotony - специалист
Бях чул(чел) някъде,че епоксидната смола е канцерогенна...така ли е,или новите проучвания го отхвърлят? :?
ZMeyGorianin - майстор
Епоксидното решение е добро въпреки цената, но помещението е малко /4х3 м./ и почти затворено, а като занам как смърди смолата ще трябва и противогаз :). Предполагам, че първоначалната ми идея да грундирам повърхноста и след това две ръце разредена блажна боя не е приложимо. Едно време правеха цокли по стените така и изглеждаше здраво, но по стената не се ходи!
Сега ще се разровя и в предложенията на Церезид.

Тема "Саморазливна замаска-какво покритие?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: