• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
vasokeco - напреднал
засадил съм си 2 ябълки от 4 години а до сега не съм откъснал и една ябълка,дръв4етата станаха доста високо около 2.50 с дебели стебла и устой4иви клони,наторени са и се поливат редовно.какво да направя та поне тази година да откъсна поне една ябълка :partyman:
tripioo - специалист
kak ги режеш ?? като за сянка или като за плод ??
stonesour - специалист
а дали се опрашват тия две ябълки? :o
какъв сорт са, има ли наоколо други дръвчета?
tripioo - специалист
сега се сетих ... ще трябва да почакаш още малко 1-2 години макс ... още са малки ... (млади) за раждане на плод
Тани - модератор
Кец , моля те използвай БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА , когато пишеш във форума! Поправи си заглавието , че ставаме за смях! Благодаря ти предварително!
iivanov - майстор
Имам 70 дръвчета ябълки 7ма година.Започнаха да дават преди 2години.Попрочети това-онова за резитбата.
Krass - майстор
iivanov написа:
Имам 70 дръвчета ябълки 7ма година.Започнаха да дават преди 2години.Попрочети това-онова за резитбата.
:shock: Да не са присаждани на семкова подложка. Имам около 50 дръвчета на вилата заедно със сливите покрай оградата. Ябълките които съм сял на третата година вече почват да цъфтят и да вързват по някой плод. Много е важно как е формирана короната. Ако клоните растат вертикално нагоре не е добре.Трябва да са под наклон 45 градуса, за да се образуват плодни пъпки. Специфичното за семковите и клонкови подложки е, че в първия случай дървото ражда на 7-8 година, но дръвчето е по-дълголетно.Във втория почва да ражда на 3-4 година, но животът им е по-къс.
vasokeco - напреднал
миналата година цъфтяха оба4е клоните са право нагоре и то дълги,как и кога да ги подрежа за да стане за плод,въпроса е също за круша и слива.а относно за заглавието за редактиране не знам как а и нямям буквата 4 за жалост,ако може модераторите да преправят заглавието за което благодаря предварително както и за мненията и препоръките =D>
Градинар - специалист
Може и да го копи-пасте ... заповядай: Ч ч
  • 1
  • 2

Тема "ябълкови дръвчета не раждат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: