• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 32
Всички имаме коли, нали ?
Chefo77 - майстор
Стефко написа:
Аз пък съм противник, и не включвам светлини в летен слънчев ден. Старая се да карам с разрешената скорост, не шофирам екстремно,.....

За мен е безумие да те задължават принудително да включваш фарове, когато не е необходимо. Безумие и полицаите да се крият в храстите да ловят престъпници. Ако включването на светлините е дребно нарушение, криенето в храстите е престъпление.
Считам, че не съм абориген, и знам кога да включвам светлини.
Адаш, не става дума за теб. Става дума за това да те видят, ти не караш през деня с фарове, за да виждаш. Неведнъж съм щял да се кача върху някой, защото се е слял с асфалта, при това когато е бил длъжен "да свети". Сакън - големи икономии правят.
За криенето няма какво да кажа - така е. Ама докато СМЕ тарикати и си светкаме, че има ченгета, имат оправдание да се крият. Народопсихолодия - ние предпазваме нарушителите, пък те искат да ги изненадат :) :)
sstefanov - майстор
Адаш, катаджиите също би трябвало да предотвратяват проблеми на пътя, а не да дебнат. Затова светкането е полезно, просто сигнализираш, че правилника трябва да се спазва. Няма нищо лошо в това.
Chefo77 - майстор
Аз ако намирах лошо, нямаше да светкам :)
Идеята беше, че ние хитруваме и те хитруват :)
Погледни го от друга страна - и те предотвратяват - като ти треснат акта, ставаш по-внимателен ... за известно време :-D
ESPACE - майстор
comunikator написа:
Тоя правилник ако тръгна да го чета съм си утрепал няколко дена!!!
Отваряш линка, ctrl+F, и пишеш "светлини" в търсачката. Докато напиша това щеше да ми е по-лесно да копирам направо точката, ама нека и ти се потрудиш малко :)
SHADOWAWS - специалист
Ако на някои не му е станало ясно - светлините БЯХА по закон ДО 01.03, после са по желание! Не ми се вади кой член беше от закона :-D
stiv1961 - майстор
SHADOWAWS написа:
Не ми се вади кой член беше от закона :-D
Повторко, намали си твоя член :-D/ подписа/ че не знам към кого се обръщам, направиха ти забележка, дразнещо е :sad:
Чаро - Акълия
Стефко написа:

За мен е безумие да те задължават принудително да включваш фарове, когато не е необходимо. Безумие и полицаите да се крият в храстите да ловят престъпници. Ако включването на светлините е дребно нарушение, криенето в храстите е престъпление.
Считам, че не съм абориген, и знам кога да включвам светлини.
За мен е безумие и да ме задължават да си слагам колана, ама карай, примирих се. Тва е въпрос на личен избор. По-опасно от шофирането без колан ми се струва ходенето на доктор. Ако по някакъв начин колана намалява риска от смърт при ПТП, какво намалява риска от същото поради безхаберието на държавата за единицата човек?
Всичко е за пари. Ако не беше за пари, а за благото на народа, магистрала Тракия нямаше да завършва с кръгово, нямаше да се допускат разрушените пътища (тва не са дупки по пътищата, а разрушени пътища) нямаше да е задължителна подмяната на рег номера на автомобилите, моста при Бяла отдавна да е довършен и т.н.
Пример- http://www.monitor.bg/article?id=235988
Скоро имаше дебат за глоби, ако ти е мръсен автомобила. Тва за чия безопасност трябваше да е? :?
Chefo77 - майстор
Чаро написа:
Скоро имаше дебат за глоби, ако ти е мръсен автомобила. Тва за чия безопасност трябваше да е? :?
Според мен автомобилът трябва да е с чисти стъкла (т.е. с достатъчна видимост) и с чисти светлинни индикатори - фарове, мигачи и т.н. Извинявай, ама наистина не може стоповете ти да са целите в кал...
Чаро - Акълия
Chefo77 написа:
Извинявай, ама наистина не може стоповете ти да са целите в кал...
И аз се извинявам, но ако автомобилите се движат само и единствено по асфалт, каквато е и идеята за автомобила, просто е невъзможно да има кал където и да било! Правим и някои изключения разбира се.
Аз нямам достатъчно пари за да отстранявам последствията, а не причините. И достатъчно разум за да не го правя.
Мия само рег табелите, огледалата/стъкла и стоп/фар.
Chefo77 - майстор
Чаро написа:
Chefo77 написа:
Извинявай, ама наистина не може стоповете ти да са целите в кал...
И аз се извинявам, но ако автомобилите се движат само и единствено по асфалт, каквато е и идеята за автомобила, просто е невъзможно да има кал където и да било! Правим и някои изключения разбира се.
Аз нямам достатъчно пари за да отстранявам последствията, а не причините. И достатъчно разум за да не го правя.
Мия само рег табелите, огледалата/стъкла и стоп/фар.
А законът не са искали да го прекарат заради такива като теб (и мен, щото и аз така правя), а заради такива, дето и това не правят. Прахът в комбинация с водата замърсява повече, калта е тежък случай. В една нормална държава глобата за замърсен заден номер е потресаваща, макар че там също има прах - просто наказанията им са базирани най-вече на снимки, пък в повечето случаи за тях са важни задните номера. При нас само дето не тупат по рамото. Вярно, че има автомобили и автомобили, с различна аеродинамика и различно завихряне, но само тук съм виждал А8 с невидима задница... Ама нищо не се вижда - ни номер, ни стопове...
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 32

Тема "Късите светлини през деня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: