Ще ви обясня каква е цялата идея - киселината започва да преминава в газообразно състояние при температура от165 до 189гр надвиши ли се тази температура тя преминава безвазвратно в твърдо състояние.Целта ми е да задържа температурата в този диапазон от порядъка на 2-3 минути за да се изпари цялото количество киселина значи под тези граници на температура се изпарява само водата която се съдържа в нея а над тях става твърда и в двата случая мен не ме устроива идеята е да се покачи температурата колкото може по бързо за да не се изпари водата което ще се получи ако темп. се покачва бавно(да премине по наи бързият начин диапазона от 100 до 165 градуса) и след това да не надвишава тези 189гр. докато се изпари цялото количество киселина а това е от порядъка на 2 минути. Мислих за вариянт с поялник но там покачването на градусите ще става много бавно.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
perdeee
- специалист
29 мнения в "подгревна свещ"
perdeee
- специалист
Ами принципно може но е много вредна за бъбреците и белият дроб на човек и за това се практикува първо слагането на киселината после поставянето на устроиството в кошера и след това включването му и при добри условия се засичат2.5 мин изключва се и тогава се вади но вече киселината се е изпарила и не е опасно.
lubomirlz
- специалист
Ей браво бе, я да поспамя малко. Имам една много хубава памучна риза с петно от кръв и червено вино
разяснете малко тая технология с оксаловата киселина. Колко концентриран да се направи разтвора и колко време да се кисне дрехата за да не се повреди материята и цвета.

perdeee
- специалист
Мисля че 10% разтвор ще ти свърши работа стига петната да не са доста стари а ако са стари пробваи да третираш 2-3 пъти но първо пробваи на нещо старо от същата материя защото понякога има неприятни изненади.А и мисля че трябва да е бяло защото иначе цветовете не издържат и те се избелват и не се кисне а се третира само мястото.Ето малко инфо как се прави тук е описано за ръжда но е еднотипно http://www.polezno.info/content/view/125/15/
Тема "подгревна свещ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература