sensi написа:Без да съм ги мерил - наистина има, но май не на всеки. Ще намеря кантар и ще премеря. Като ги пренасях ми направи впечатление, че един по-лек, друг по-тежък... ще премеря 10-20 и ще ти кажа.valqk написа:Аз в момента горя от светлите-дълги-букови на Скравена (Ботевградските).За тези пелети ми казаха , че имало разминаване в килограмите, били по 14 кг. Ще ти представлявали проблем да мернеш едно чувалче.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
valqk
- специалист
258 мнения в "Пелети - от къде?????"
sensi
- специалист
Някой ползвал ли е пелети от производител в Костинброд. Един приятел се е чувал с него по телефона и онзи му е казал ако се вземе по голямо количесто през май - юни, ще даде на цена под 300 лв/т. Ама така ме е шубе да взема без да съм ги пробвал. Не е гаранция, че може да има разминаване в качеството от тези сега и произведени по късно, но все пак. Ако никой не е горил от тях, ще се ходи до там поне е близо, за някакво количество за проба.
sensi
- специалист
gizdo написа:Има ли някой инфо къде в района на София има евтини и добри пелети?Всеки купува от някъде и си мълчат. Аз да кажа какво има при нас. На разклона за с. Лозен(борсата за пелети) има сръбски по 7 лв/15 кг и румънски пакетирани от собствениците на борсата по 7,40лв/15кг. Гледам, че свалят по малко цените. Миналата седмица им се обадих и бяха с 50 ст нагоре на чувал. това им е тел. 0879595675 - Екоенерджи. Трябва да се търсят производители и да се взима директно от тях. Миналата седмица имах работа в Самоков и поразпита тук там и намерих един местен производител. Даде ми цена 430 лв/т., като ми каза, че е скъпо защото взел суровината когато нямаше никъде и на много солена цена, но се надява да се укротят цените за лятото. Ваем 100кг за проба и съм доволен от качеството. Записах му телефона и се разбрахме да се чуем в началото на май да ми каже цена за 1 камион.
gizdo
- специалист
Не бих рискувал да взема един камион без да ги пробвам.
Засега си взимам румънски от Ангро за 7,30лв/бр торбата. Малко остана и не искам да рискувам да взимам боклуци.
Миналата седмица брат ми донесе отнякъде някакви гръцки в прозрачни чували. Шлаката се образуваше за часове, през 2 часа вадех хубаво оформен камък под формата на горивна камера. Отгоре на това в събота като разглобих скарата, за да я почистя хубаво беше текла някаква течност- мазут, нефт или каквото и да е там върху скаричката и от нея върху реотаните за запалване. С такива боклуци ще си прецакаме горелките
Засега си взимам румънски от Ангро за 7,30лв/бр торбата. Малко остана и не искам да рискувам да взимам боклуци.
Миналата седмица брат ми донесе отнякъде някакви гръцки в прозрачни чували. Шлаката се образуваше за часове, през 2 часа вадех хубаво оформен камък под формата на горивна камера. Отгоре на това в събота като разглобих скарата, за да я почистя хубаво беше текла някаква течност- мазут, нефт или каквото и да е там върху скаричката и от нея върху реотаните за запалване. С такива боклуци ще си прецакаме горелките

gosho86
- напреднал
bobin написа:Малко късно пиша, за което се извинявам, но днес пак си взех пелети и съм доволен, селото се казва мусачево, на 15 мин е от Х.Димитър. Взех им и телефона ако някой го иска, а и са започнали да правят доставки до София - докараха ми ги, чувала е 6.75/15кгgosho86 написа:sensi написа:Като подхванахте горенето на разни фуражи, някой горил ли е пелети от слънчоглед. Предлагат ми такива, ама не съм ползвал никога, а са и 8 мм, незнам дали стават за горелките на ерато.
Преди седмица си уредих добри пелети от едно село до София, преди това 2 дни бях на зор и горих слънчогледови - 8мм, взех ги от Х.Димитър и не стават, през половин час ми задръстваха горелката и много пушеха! С GP32 съм на ерато. ю
Ако някой е закъсал за пелти може да му кажа къде има, но все още са на висока цена. За лятото ще се комбинирам за поръчка на ТИР, ако някой иска може да се организираме!
Кажи откъде ги взе и на каква цена, че по складовете има само на 8-8.50 за 15 кг.
turistak
- специалист
Относно шлаката - моя майстор каза, че се образува при силно обдухване. Т.е. ако се намали притокът на въздух може и да няма шлака.
Конкретно при мен котелът Пелетерм 30 беше настроен на макс мощност и поради повишените т-ри го смъкнах (T4) на 9kW. Шлаката пристигна, увеличих T4(не на макс), и шлаката изчезна => за всяка нова доставка - настройка. На всеки котел - буфер
Конкретно при мен котелът Пелетерм 30 беше настроен на макс мощност и поради повишените т-ри го смъкнах (T4) на 9kW. Шлаката пристигна, увеличих T4(не на макс), и шлаката изчезна => за всяка нова доставка - настройка. На всеки котел - буфер

gosho86
- напреднал
gosho86 написа:Само да кажа, че пак си взех пелети от Мусачево и цената много ми хареса. Докараха ми ги с камион с кранsensi написа:Гошо давай тел. да звъним, че Мусачево ей го къде е. Да пробваме като качество какви са и после да питаме за цена през пролетта.Телефона за пелетите в Мусачево е 0888413995, аз съм доволен, единствено оставят малко повече пепел - чиста го 1 път на ден
http://jelezaria.com/product/1695/peleti-380lv-ton.html
Тема "Пелети - от къде?????" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература