Всичко за дърводелството
Stefan2000 - специалист
Много добре! Само че, гатера все още прозира на места.
За това първо минавам с флекса и едра шкурка на шайба, а след това другата обработка. Абе, трудоемко е но си заслужава.
Slavi1 - напреднал
Правено е с телена четка с флекс и ръчна такава за "окачествяване". Материала е дъб, като видимите части не са рендосвани, директно е третирано с телените четки. Избелването е правено с Vernilac Covertint, но цветовете там са най-различни.Запечатано е с акрилен лак. Най-трудното беше да намерим такива чепати и груби талпи. Благодарности на колегата Янчо от гр. Крън, с неговите съвети нещата станаха по-лесно =D>

Прикачен файл

24112011_005.jpg
Stefan2000 - специалист
С кой тип четка го правите?
Аз ползвам възможно най-твърдата на която съм намерил. От инези радиалните с пресуканите телове. За бук.
Slavi1 - напреднал
Не е от тези усуканите, нормална камбана май беше, утри по светлото ще я снимам и ще я кача. Иначе е най обикновенна, от хитовата марка Ориент. Много е остра, но само в началото.
Sharkolia - специалист
Въпросната четка е добре да не е камбана ,щото камбаните шарят доста безразборно и тряя да се поправя много. Гледам ,че на мсета не се е получило щото структората не го позволява.
Ама така по-истински седи.
Общо взето тоя метод на работа зе да става доста популярен.
Аз такова едно въпросче за тва химийката с латинското наименование...та къв е филма с третирането ?
Мажеш ,съхне,не съхне,триеш с парцал ,пръскаш с пистолет,печеш,вариш?
Моя тел прави мноо смотани снимки иначе бих щтракнал една ,две да видите таблите от ясена. :-D
Slavi1 - напреднал
Специално в тази поръчка основната работа я свърши баща ми, а той по професия е скулптор, но годините/70/ вече си казват думата - структурата трябваше да е доста "по-хард". Трябваше да натисне флекса малко по-вече.Клиентите ни искаха доста по-примитивно излълване от това което се получи и нещата станаха нещо компромисно, все пак правим мебели, които ще се ползват а не музейни експонати. Иначе за химията - това са търговски марки, продават се в България, пръскаш с пищова, бършеш с парцалите/за това обаче трябва поне две човечета, съхне много бързо/, след това печеш на барбекюто нещо по БДС и нещата стават :partyman:. Тези мои клиенти започнаха да строят едно ранчо в близост до града, много е вероятно да ви покажа нови подобни неща - дограми, врати и мебели - дай боже всекиму клиенти които си плащат това което искат :supz:

Тема "как се състарява дърво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: