• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
galin.com - специалист
Здравейте и благодаря на всички отзовали се.

Истината е една - ще се отваря и ще се види какво се крие вътре. И без друго отдавна трябва да е заминала анодната защита. А още по-голямата истина е че нямам време :sad: .
Много неща ми се изясниха, но като цяло мисля че е от натрупана маса около нагревателя. Повече ми се връзва в картината.
Загрява бързо, защото полезния обем е намалял. Включва и изключва защото толкова е затлачен, че реотана топли боклуци, а те топлят водата.

Velsi, този терморегулатор ми изглежда надежден, но ми пречат три неща да го монтирам.
1. Не мога да вкарам чувстивелния елемент в тръбичката в която е стария. Това мога да го избегна като го монтирам на външната част и избера подходящи температури.
2. Трябват ми 12 волта за да го захраня. Това ще рече допълнителни елементи в нелеката вече схема.
3. Релето му е 10 ампера, а бойлера е 3 киловата. Това значи след него пак да си включа контактора.
Но въпреки всичко мисля да си взема едно такова, ако не за този случай то все ще му намеря приложение.

Докера, отлично те разбрах за терморелето и терморегулатора. :) Благодаря за забележката. Но терморегулатора не сдава багажа, защото включва контактор. :wink:

Намислил съм нещата в следния ред:
Отварям, чистя, сменям анодната, меря реотана (евентуално сменям), затвярям, монтирам старата ел. част. 2 дена проби. Ако работи пак така сменям и терморегулатора. Ако пак работи така сменям бойлера :) .

Въпроси: За колко горе-долу литра вода, която ще изтече отвътре, да се подготвя? Имам в предвид нивото под тръбата за студената.
Фланеца няма пробка. Мога ли да избия навътре анодната защита и отвора й да ползвам като пробка ?
Някой ако е правил подобно нещо и сподели ще съм благодарен.

Имам и още един въпрос. Бихте ли ми предложили подходящ малък контактор, който и да е тих. Искам да го монтирам вътре в "шапката", че сегашния е е отвън в едно старо тяло от електромер :) и до него се стига с един прилично дебел кабел.

А удоволствието да ви пиша какво се е получило ще е изцяло мое.
Trifun - специалист
@galin.com, като си прежалил парички за нов, безшумен контактор ... бих ти предложил друго : да си вземеш терморегулатор със сонда - като тия, на фурните на готварските печки. На моя бойлер е такова, Made in Italia, 20А - досега вече седма година съм нямал никакви проблеми с него. Другото предимство е че ръкохватката е отвън - т.е. можеш да регулираш температурата, без да отваряш капака (не че аз я ползвам тази възможност де - както съм го нагласил в началото, повече не съм го пипал :wink: ). Цената им е приблизително 10 лв. - на такава цена трудно ще намериш безшумен контактор с подходящ ампераж.
Иначе за това :
Намислил съм нещата в следния ред:
Отварям, чистя, сменям анодната, меря реотана (евентуално сменям), затвярям, монтирам старата ел. част. 2 дена проби. Ако работи пак така сменям и терморегулатора. Ако пак работи така сменям бойлера
адмирации - и аз бих постъпил по същия начин ! :2thumbs:

@Palawnik - приемам предизвикателството ! :)
И тъй като ника ти звучи доста ... секси :rollsmile: , а аз обичам да флиртувам:weedman: , то залагам бутилка "Флирт - Зелена ябълка", че проблема НЕ е в терморегулатора ! :wink:
Като ще се напиваме за здравето на бойлера на колегата-съфорумец, то поне да е както пише в дебелите книги ! :partyman:
lyki - специалист
Въпроси: За колко горе-долу литра вода, която ще изтече отвътре, да се подготвя? Имам в предвид нивото под тръбата за студената.
Фланеца няма пробка. Мога ли да избия навътре анодната защита и отвора й да ползвам като пробка

Ще изтече 8кофи по 10 л. :lol: :wink:
И ако нямаш пробка просто развий свързващите елементи (холендри или маркучи)от входа за студената вода ще ти се източи водата а от изхода за топлата ще наклува въздух в бойлера,за първоначално ставилно протичане можеш да помогнеш като надуеш с уста малко през изхода за топлата вода.
Palawnik - специалист
Trifun, :)
Съгласен. Не е важно кой е прав и кой не. Важното е колегата да си оправи бойлера, а ние да се напием. :prost: :prost:
Trifun - специалист
Гложди ме любопитството ... :roll:
@galin.com, какво всъщност се оказа ? Предполагам, че вече си решил проблема ? :)
Palawnik - специалист
galin.com,
Ако си си решил проблема и ни държиш с Trifun трезвени не си прав. :lol:
Като се напием ще те порицаем така да знаеш.
Trifun :prost: нашето не се губи ама що да е така :sauf: :) :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Тц, не отговаря! А бе хубаво момче беше, ама 'що му трябваше да си оправя сам бойлера не знам. Язък!
galin.com - специалист
Аз проблема го реших като Йосиф Висарионович Джугашвили. Има кой да ползва бойлера - има проблем. Няма кой да го ползва - няма проблем. :)
Не ме разбирайте погрешно. Майка ми дойде на гости за няколко месеца и затова всичко това се замразява за известно време.
Обещаното си е обещано.
Palawnik - специалист
galin.com написа:
Аз проблема го реших като Йосиф Висарионович Джугашвили. Има кой да ползва бойлера - има проблем. Няма кой да го ползва - няма проблем. :)
Не ме разбирайте погрешно. Майка ми дойде на гости за няколко месеца и затова всичко това се замразява за известно време.
Обещаното си е обещано.
Ти уби всичко детско в мен. Тъкмо си правех планове как първото пиене ще е от Trifun следващото от мен, а третото за твое здраве. Тъкмо в главата ми се въртяха мисли за това как след третата обиколка ще пеем юнашки песни. И ти гледах сега какво направи.
kocetoo - специалист
Издърпай термодатчика от дупката в която влиза с 1-2 см. Най-вероятно просто много се нагрява от нагревателя поради близост, а не показва реалната температура на водата. Именно това би могла да е причината за честото включване/изключване.
  • 1
  • 2

Тема "Бойлер - не ми харесва как работи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: