• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
nebeto - специалист
ЗДР. Имам един автомобилен усилвате с ИС uPC1230h2, който има шум много по-вече от колкото би трябвало да има. Отворих го и пробвах да дам входа на интеграла към маса обаче пак има доста шум. Дали самата интегрална схема е проектирана така или откъде се появява този шум? (като казвам шум имам в предвид от онзи тих който си го има всеки аудио усилвател, който се чува лекичко като застанеш пред говорителя).
sstefanov - майстор
Всичко шуми. Интегралните схеми са проектирани, за да шумят. Ти не знаеш ли?
nebeto - специалист
те може да са проектирани да шумят (тихичко),но при моя случай това е много нещо чак е дразнещо.
Май ще литне към коша,ако не се отравят хумовете скоро.
petromaniq - специалист
А как да разберем колко са тези шумове ? Измерват ли се или на слух ? Много интересно го е казал стефанов - проектирани са интегралите да правят шумове :lol:
nebeto - специалист
..... на слух (няма нужда да се измерват,а и нямам с какво).
До скоро имах работа с МБА810с там шума беше какде каде много по ниско,едвам се усещаве.
vvventsi - специалист
nebeto написа:
ЗДР. Имам един автомобилен усилвате с ИС uPC1230h2, който има шум много по-вече от колкото би трябвало да има. Отворих го и пробвах да дам входа на интеграла към маса обаче пак има доста шум. Дали самата интегрална схема е проектирана така или откъде се появява този шум? (като казвам шум имам в предвид от онзи тих който си го има всеки аудио усилвател, който се чува лекичко като застанеш пред говорителя).
като е намален усилвателя до край,пак шуми ли?
nebeto - специалист
давам самия вход на ИС към маса,при това условие остава самия шум от ИС.
Fender_str - специалист
Шум ли има или брум, има огромна разлика!
nebeto - специалист
Fender_str написа:
Шум ли има или брум, има огромна разлика!
шум
vvventsi - специалист
Много странно,винаги има шум но той е толкова слаб че не се чува,трябва да си доближиш ухото до тонколоната че тогава да чуеш някакъв шум и то трябва да е пълна тишина във стаята! :?
  • 1
  • 2

Тема "прекалено много шуми uPC1230h2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: