Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
gottogetit - специалист
здр колеги.имам няколко въпроса. заварено положение в стар апартамент. тоалетна чиния циментирана върху плочките. пластмасово казанче, закрепено на стената.двете са свързани с стандартно пластмасово коляно което се намаля от 50 на 40 мм и влиза в чинията. копчето за пускане на водата на казанчето е от дясно отгоре на капака.
проблема е там че водата от казанчето няма сила да измива мръсотиите. тоест водата изтича по бавно и няма сила , така да се каже. примерно в моноблок изтича доста по бързо и с по голяма сила. въпроса ми е,механизъма(арматурата) на казанчето ли е направена така че да пуска водата по бавно или проблема е в коляното което намаля от 50 на 40 мм.
идват ми две идеи как мога да си реша проблема.
1. ако сложа нова арматура или
2. направя тръбата между двете с две колена на 45 градуса и тръба 50 мм за обратна вода.тоест всичко да е на 50 мм. тук идва и въпроса какво гумено уплътнение да сложа между коляното на 50 мм и горната дупка на чинията.защото всички уплътнения за тази цел са на 40 мм. може би с повече напъване ще влезне отзад.как мислите.
мислих да сменя чинията и казанчето с моноблок, но ме е страх че чинията е циментирана и няма дюбели и ако искам да е махна мога да чупя плочките отдолу и да направя по голям проблем. иначе плочките на пода в тоалетната са като нови и добре направени.не ми се иска да ги сменям и да си усложнявам живота. та приемам всякакви съвети и идеи как да увелича дебита на това пластмасово казанче или това е мисия "НЕВЪЗМОЖНА"
VLADO66 - майстор
Намалението е точно с цел да усили струята.Демонтирай казанчето/държи се на две ушета-вдигаш нагоре/ без да разкачаш водопровода.Пусни казанчето да се оттече директно в тоалетната чиния и засечи време.Ако оттичането е по-бързо от колкото когато е монтирано значи проблема е в тоалетната чиния-може да се е задръстила,варовик и т.н.
SMITH 357 - специалист
С риск да оспамя темата, но все пак по нея. Имам подобно пластмасово казанче, което от известно време не се затваря плътно и от него постоянно тече тънка струя вода. Има ли начин за ремонт или направо ново!
EDI - майстор
Уплътнението отдолу се е скапало или е набрало варовик.Продават се само камбани.Купи си една и я смени, няколко лева струваха доколкото помня.
SMITH 357 - специалист
И аз така си представях проблема, но нещо не мога да извадя камбанката. Забравил съм как съм монтирал чарколяците в казанчето, а в магазина всичко е опаковано.
EDI - майстор
Горната планка е на едни зъбчета, вади се с натиск нагоре.Махаш дръжката, като я стиснеш малко в в двата края, вътре влиза в едни уши на камбаната, едни зъбчета я застопоряват.

Тема "ремонт на тоалетна чиния и казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: