Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
stiv1961 - майстор
Окака Чука написа:
Аз с целия си акъл, взех цяло кило Арпаджик от пазара в Търново :?
Ама, така като чета мненията ви, излиза че не мога да го "бодна в градината" още отсега :?
Кога мога да го засея на открито
Сей го смело. Арпаджика е чувствителен към ниски температури когато поникне а до тогава времето ще се стопли. Ние го сяхме края на ноември и цяла зима изкара под найлона. Сега стръковете му са 12-15 см.Обработи добре почвата с фреза, може да хвърлиш и малко амониева селитра (1,5 - 2 кг на 100 кв.м)
efendi - специалист
по принцип си правя по 3-4 такива ниски парника, и каквото съм посял съм изкарал, назад няма, даже в една друга тема бях писал, как вятъра ми грабна найлона и зеления ми лук измръзна, полях го с топла вода завих го и всичко беше окей. но да не се отклоняваме от темата, ето го и парника, нямам възможност за оранжерия, за това правя такива: http://media.snimka.bg/s1/0149/026541966-big.jpg?r=0 сега мисля да почвам и със граха, след 20 март, следват картофките, ще има и царевица и много други култури, естествено всичко за домашна употреба, не ми се занимава повече с това да продавам, предпочитам да си ползвам всичко каквото изкарам само за семейството. не,че имам кой знае какъв опит в отглеждането на зеленчуци и животни, но все пак 10 години не е малка практика, и все още съм млад и има още доста какво да науча от вас и от други хора, все пак тука си споделяме опитете, кой как и защо го прави. по принцип имам една практика, за всяка година си имам отделна папка със снимки, какво съм направил, какво съм изкарал, ако има интерес мога да покажа.
iivanov - майстор
Сади смело,приятелю,сега му е времето.Аз днес отчетох мероприятието.
efendi - специалист
марулките вече се показаха, жалко , че нямам снимка.
forski - специалист
Аз миналата седмица посях маруля,лук,чесън и спанак, утре ще режа и наторявам лозите и ще окопавам овошките, мероприатията започнаха с пълна сила :)
stiv1961 - майстор
efendi написа:
марулките вече се показаха, жалко , че нямам снимка.
С марулките вече правим салата, но лукът и чесъна са дребни още. Е, заредихме парниците/ ако може така да се назоват/ още края на октомври :)
Снимката е от миналата седмица.

Прикачен файл

100320121634.jpg
iivanov - майстор
С какво пръскате за чеснова муха?
kuger - майстор
Аз лично с Децис, като станат на 2,3 листенца.

Тема "първите насъждения за 2012..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: