Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
batkotony - специалист
Колеги,днес спираха водата докато бойлера беше включен.Забелязах го почти веднага и го изключих.Интересното е,че след като пуснаха водата бойлера започна да издава звуци,силно приличащи на тези,които би издал подобен съд при удар с чук.За няколко часа пукането се повтори 5-6 пъти,като е винаги единично.До сега не се е случвало подобно нещо.Имам чувството,че самия водосъдържател се деформира при черпене на вода от него(идиотско е,но такива мисли ми се натрапват).Бойлера е Дипломат,вертикален,без серпентини,80л., закупен е преди 4 месеца.Някакви идеи? :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно така е - деформира се, понеже е много тънка ламарината на водосъдържателя. Дипломат е търговска марка и бойлерите са китайски, преди се правеха в Елдом, но вече не е така.
batkotony - специалист
Лазаре,да се притеснявам ли от това явление или да игнорирам пукането?
Примири се и толкоз. Няма да гръмне, просто ще си отиде по-рано
batkotony - специалист
Изглежда нямам избор :? ...Благодаря ти! :)
pavkatay - майстор
Лазар в ролята на д-р Хаус, баткото - пациент:
-Кажи ми докторе ,колко време ми остава?
-Десет..
-Десет какво?
-Девет...
:-D
:-D :-D :-D Подсъзнателно ми мина през акъла този виц докато успокоявах пациента :thumbs:
batkotony - специалист
Ужасни сте.И двамата... :-D :-D :-D
stamenov1 - специалист
Просто от тези деформации, ще се напука емайла, ако е емайлиран.
batkotony - специалист
Така де,така...Ама за мое успокоение пуканета спря след няколко часа.Проблема е,че в моя район особено лятото спират водата често и няма оправия...та пак стигнахме до отправната точка... :-D

Тема "Пукане в бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: