• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
vipltd написа:
Като цена идват около 20лв./м2. Лесен монтаж,с видии.
Какво включва тази цена?Иначе фиброциментът е чудесна облицовка с цена много под всички други облицовъчни материали.
vipltd - специалист
Внос ,с транспорт и ДДС.
Материала е подложен на тест; 2 см плоскост е нагрята от едната страна до 560 градуса,
от другата страна е 120.
Негорим и не се влияе от влага и вода.
Тези с гладка повърхност,много по-евтини,ги ползваме на стълбищни клетки,комини за камини,
в мокри помещения пък наобратно с грапавата страна ,за лепене на фаянса.
Отпада нуждата от специализирана бригада за саниране,защото е точно за "НАПРАВИ СИ САМ".
Има и детайли за ъгли и около врати и прозорци.
stivemaster - майстор
vipltd написа:
Внос ,с транспорт и ДДС.
Материала е подложен на тест; 2 см плоскост е нагрята от едната страна до 560 градуса,
от другата страна е 120.
Тези с гладка повърхност,много по-евтини,ги ползваме на стълбищни клетки,комини за камини,
Отпада нуждата от специализирана бригада за саниране,защото е точно за "НАПРАВИ СИ САМ".
:partyman:
Tsilkov - майстор
vipltd не ми разбра въпроса - 20 лева само материала ,или цялата система за окачване........
vipltd - специалист
Ние ги внасяме ,комбинирайки със стоманените конструкции за къщите.
Цената е за материала.Системата на монтиране при нас е върху фасадата,върху OSB,
при монолитно строителство се пускат профили отвесно по стената/или дъсчени гредички/.
Топлоизолацията остава между тези скари.
Няма специална система на окачване.
Иначе в БГ търговците го предлагат на 28-30 лева /м2.
Лично съм купувал,не ми стигнаха за довършване на една фасада.
Demonev - напреднал
Колеги, аз имам предвид точно дървена ламперия, наредена вертикално пред масивна стена и отдалечена 5 или 10 сантиметра пред стената, чрез дюбелирани към стената чамови гредички - 5х5 или 5х10 см. Според мен при толкова масични стени и 5 см вата+2.5 см дърво ще направят добра изолация, но понеже разликата в цената на квадрат е доста малка между 5 и 10 см, то колкото повече, толкова повече :rolleyes: :mrgreen: .

Паропропускливото фолио между ламперията и ватата я разбира, но защо трябва да си облицовам отдолу къщата с найлон? Нямам желание да си направя аквариум и после принудително да го вентилирам.

Вече имам една част - фасада до покривните прозорци, която за по-лесно я направих с ламперия и стана много добре. Използвах импрегнант Бохемит и съм много доволен от резултата.
Мисля, че така направена външна излолация ще излезе по-евтино и се надявам да е не по-малко добра от стандартните напоследък стиропор+минерална мазилка.
Tsilkov - майстор
Като за начало това се нарича дървена облицовка :lol: - защото както виждаш хората взеха да ти предлагат сайдинг (които също е фасадна облицовка).За изолацията задължително поне 10 см!Самата облицовка е кажи-речи никва изолация ,а това че стените са масивни е съвсем никаква.Отвътре се слага пароизолация понеже влажните пари идват отвътре(дишане,готвене,къпане) и ходят навън като мокрят ватата и тя почва да не изолира и мухлясва.Можеш да я направиш вентилирана вместо да слагаш пароизолация и така да се спасиш поне от мухъла ,ама колко ще изолира :?
v_tan - специалист
Тя ватата като е отвън, май само паропропусклива мембрана и слагат. Поне тази която съм виждал по строителни обекти. Ама в повечето случаи е върху бетон. Ако ще изолираш тухлена стена, пък ако е и неизмазана.. щото има доста такива, може би е добре да се сложи и пароизолация, но вътре в къщата (от топлата страна). Ако се знае къде точно е точката на кондензация на водните пари (и тя не попада във ватата), вероятно също може да минеш без пароизолация.
Pasko - специалист
vipltd написа:
Внос ,с транспорт и ДДС.
от другата страна е 120.
Дайте контакт , защото се интересувам. Може и на лични
vipltd - специалист
Pasko,
Прати ми на ЛС адрес за мостри и каталози.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Дървен сайдинг + вата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: