• 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 66
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
denuchi - специалист
T.Penchev написа:
Здравейте. Искам да си монтирам отоплителна система термопомпа от типа въздух/вода. Направиха ми оферта за външното тяло марка "Goodman". Има ли някой наблюдения и впечетления за тази марка.
http://www.goodmanmfg.com/
Благодаря предварително.
И защо най горната си избра. Надолу има и други. Ама ти сериозно ли говориш. Тук пише въздух - вода, сега ми говориш за въздухуводи. Май не знаеш какво пишеш и какво искаш. Моделите си имат и буквички. Последно какво ще е, въздух-въздух или въздух-вода.
Чаро - Акълия
T.Penchev написа:
Обясниха ми, че ще остана много доволен, изпълнението е само канален тип (т.е. въздуховоди из цялата къща ) нямат инверторен вариант и всички машини са трифазни, което не ми се стори най-добрия вариант. А модела е този по-горе 60000 BTU.
Ти май вече си взел решение скачай и тва е. Не разбирам с какво ни занимаваш. Мисля ти стана ясно, че никой от погледналите темата не виждал подобна машина,ти мнения искаш. Ако някой има наблюдения ще се включи, какво повече да дъвчем?
А за тва, че ще останеш доволен- кво си очаквал да ти кажат :lol:
Ами какво пише в сайта и какво в действителност предлагат ..... се оказаха различни неща. А относно какво искам, конкретно зададох им въпрос за термопомпа въздух/вода, но започнаха да ме убеждават, че не е най-доброто решение според тях.
Чаро - Акълия
Ти,ти какво искаш?
Май това търсим ние.
Какво искам ??? Търся хубаво и евтино :) (шегувам се)
Отопление и охлаждане. 2 етажа общо 180 м2 .Все още в строеж. Бургас. Целогодишно.
Спрял съм се на варианта въздух/вода.
Имам кладенец, но не съм засякъл още дебита, за да съм сигурен за варианта вода/вода.

А относно горепосочената марка, просто попитах дали някой има впечетления.
Чаро - Акълия
Първо си провери кладенеца. После обмисли подовото. След това си приготви 25 К лв и ще имаш най-доброто.
:-D
Ок. Ще проверя дебита на кладенеца.
А за парите .... мисля , че до 20к ще трябва да се справя. :wink:
stelaartoa - специалист
Чаро...25 К за 180 м2 не звучи ли малко прекалено?
Чаро - Акълия
:lol: Ми, само ТП Висман е 16К без окомплектовката. В 25К няма да е Висман... :-D Кое е прекалено?
30К за Ауди на 4 години как ти звучи, приемливо, нали?
Разни хора, разни идеали...
И все пак сме на територията на форума...просто приказки.
a_stoev - майстор
Бах го тоя висман... Да не е със позлатени тръби? Това за каква мощност е? 60kWt?
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 66

Тема "Термопомпи-консултации" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: