От мобилни телефони до цифрови камери
heaton_asd - специалист
друмчо написа:
Пробвай го на ефирна. Влияе ли се от силата на звука - ако "да" захранването.
сега пробвах- не се влияе.
Утре ще бръмна до някои град да си взема кондензатори и ще ги сменя.
hidrazin - майстор
Сега поогледах снимката и както каза miroton големия кондензатор не е надут.Това заобленото отгоре е изолационна капачка.
Като натиснеш отгоре с пръст ще усетиш.
Сменяй всички кондензатори дето са близко до радиатори и са се нагрявали от тях.Като взимаш нови кондензатори искай такива на 105°
tv-servize - специалист
Просто си губиш времето със смяна на кондензатори .Кинескопа ти има един цвят със по слаба емисия ,а на този модел се следят трите цвята и връщат сигнал от платката на кинескопа към видеопроцесора.Пробваи с припояване на интеграла за видеоусилвателите ,горе на платката на кинескопа и даи на късо фуса на отоплението- може да имаш късмет за месец два. :)
toraibata - специалист
Здравейте ! Чета чета и направо се хващам за главата. Е не съм като професора да казвам гледам и не вярвам на ушите си .Ама тук направо сте факири. Наистина има случай в занаята дето им викаме пищови.Ама чак пък толкова! Не знаем с какъв човек водим диалог неговите технически познания и култура. За отбелязване че никой не казва измерих толкова волта видях такива пулсации с осцилоскопа. Е тук има такива диагностики дето повече допадат на оня лаф " Три пъти режи един път мери " Съгласен съм че все пак телевизора си е на човека и че може да прави с него каквото си иска ама горко му на колегата дето ще му го занесат после че не става. Мисля че трябва повече да разпитвате пишещите и чак тогава диагнозата.
pipilica - майстор
Много си прав колега, ама то осцилоскоп колко хора имат в къщи ей така да се намира
като мултицет за 10лв. А и нали форума е направи сам, що да не се пробват с по леки повреди.
Човек се учи докато е жив после вече е късно, казваш мечка страх мен не и сваляш капака
пък после каквото стане, най-много да се сдобиеш с чисто нов уред.
toraibata - специалист
Така е ама ще ти дам пример . Миналата годоина в нейния край правих едно малко Нео на един съсед. Дефектен запис в паметта Бин колко бина презаписах докато улуча да се покаже звука. Сега пък ще кажеш че във всяка къща няма програматор. Ако ще и всичките ел. кондензатори да смени няма да мине без сервиз.
pipilica - майстор
Знам че няма програматор във всяка къща, и не всеки може да си направи ТВ-то ама ако е лека
повредата и собственика обясни добре симптомите има голяма вероятност да получи полезни
съвети и да го ремонтира. Но ако си попадал на некоректни майстори в какъвто и да е сервиз
ще имаш едно на ум. Само ще ти дам един пример миналата година отнесох едно ТВ в сервиза
щото не работеше и поисках оферта за ремонта, майстора го попрегледа и като почна да ги реди
едни повреди и цифри чак ме уплаши, в крайна сметка си го направих сам смених драйвера на
ТХО-то и 4-5 кондера общо около 10 лева. А ми искаше около 80-90 лева. Знам също че има и съвестни и коректни майстори ама като незнаеш на къв ще попаднеш а?
Та да се върнем на телевизора на колегата защо ако знаеш какво му е на ТВ-то не му помогнеш
(щом си сменял BIN значи си наясно с тия работи) ми само общи приказки.
Е верно има и такива повреди които са само за сервиз и то щото там има апаратура за откриване
и отстраняване на проблема.
mitcd - специалист
Аз също залагам на кинескоп :roll:
heaton_asd - специалист
Благодаря, за мненията ви :)
Кинескопа е проблема,ще го оставя да си поработи колкото може и купувам нов.
toraibata - специалист
Напълно познат сценарий. Нищо ново под слънцето .Първо трябва да ти вземе акълада ти каже че само той може да ти го направи. Но аз бях учуден когато в един реномиран сервизимаше табела 15 лева за диагностика. Значи носиш си телевизора. Приемат ти го с това условие че те ще ти кажат дали си струва да го правиш. Примерно не свети екрана. По телефона ти се обаждат примерно ще струва 100лева.да го правим ли Като не си съгласен дай 15 лева и си заминавай.Аз колко такива телевиозори мога да диагностицирам.Все по 15 лева

Тема "Samsung CK-501FTR премигва картината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: