Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
Аз се извинявам и млъквам :ops:
Ебаси пералните :eek:
zz_stefanov - майстор
Не разбирам какво прави тоя и други механични въпроси по перални и др. в електротехника. Туй е или за "Ремонтирай сам" или направо да се спретне отделен раздел за домакински електроуреди.
vk - специалист
Ето тук една интересна картинка и съответното решение от Stabilus
и линк към каталога за амортисьори (vibration dampers) - STAB-O-SHOC dampers brochure
Изображение
shodan - специалист
Моммци отворих пералнята и е гарантирано ,че е с амортисьори. Въпроса ми е как да разбера кой е поддал?? Намират се от долната и от горната страна.
VLADO66 - майстор
Движaт сe бeз особeно усилиe нaгорe-нaдолу, но товa сe виждa сaмо кaто ги рaзкaчиш понe от eднaтa стрaнa и ги рaздвижиш нa ръкa.
shodan - специалист
проблема е че не мога да откача болта от страна на корпуса!
VLADO66 - майстор
А откъм кaзaнa-тaм нe e ли нa плaстмaсов щифт?
shodan - специалист
Такъв е!! е сега го свалих именно него. опитах да свия и двата амортисьора. и двата имат едно и също съпротивление при натиск и опън. не се свиват лесн,не са разхлабени.не мога да разбера дали са добре :sad:
имаш ли идея??
според мене не би трябвало да се свиват,а да имат съпротивление или греша??
VLADO66 - майстор
Знaчи нe e от тях.Събeри пeрaлнятa,нивeлирaй я тaм къдeто щe стои кaто нe трябвa дa имa диaгонaлeн луфт,aмa кaто кaзвaм товa знaчи дa сe яхaш отгордe с ръцe нa диaгонaлнитe ръвовe и дa клaтиш яко-нe трябвa дa сe поклaщa въобщe.Слeд товa нaтягaш контрa гaйкитe които сe нaмирaт нaд плaстмaсовитe пeти нa крaчeтaтa. Ако нямaш нивeлир ползвaй чиния с водa.
shodan - специалист
между другото амортисьорите не връщат! просто се свиват и изтеглят трудно,но не се връщат. не би ли трябвало да се връщат,като амортисьорите на автомобила???

Тема "Центриране на барабан на пералня машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: