Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sez_djebel - специалист
kam34 написа:
Контакта го прегледай но си оправи и таблото, жълто-зеления усукан куп го развий сложи им една шинка с болтчета както си му е реда. А ако няма монтирана някъде преди това табло ДТЗ направо занулявай генерално още в таблото - дебел мост между двете шини нулевата (сините кабели) и защитната (жълтозелените кабели).
ОК . Ще проверя и главното табло на блока и после ще направя моста между нулевия и заземителния кабел !... :2thumbs:
sez_djebel - специалист
vk написа:
Щом на единия жълто-зелен излиза напрежение, не би ли трябвало и на всички да излиза - казваш, че са вързани заедно? Освен под напрежение да е от скъсаното място до контакта, но не и към таблото.
Проверил съм контактите на целия апартамент ! Само на въпросния контакт фазомерът свети слабо , но видимо !? Предполагам ,че колегите са прави за прекъснат жълтозелен кабел от разпределителната кутия до въпросния контакт ! И затова на другите контакти всичко е ок ! А фазомерът свети предполагам от индукционен ток ( с обратната страна на пръстите докоснах кабела - ток не бие !? - нека който чете това да не го опитва у дома !!! )
След бояджията като почнат да монтират по стените картини , стенни часовници стенни стойки за телевизори и др. аксесоари понякога улучват и кабел за съжаление !!! =D>
Здравей , също така е хубаво да изолираш жълто-зеления кабел ...
Няма значение ,че е ток на утечка.
vk - специалист
Ако е прекъснат между кутията и контакта - не можеш ли да отвориш кутията (ако не е замазана в стената) и да мериш с веригопроверител ? И поне да откачиш този кабел в кутията.
kam34 - специалист
Проверката с фазоуказател е много относителна и подвеждаща, поне пробвай с пробна лампа така ще натовариш с ток веригата и няма да те лъжат индуктирани напрежения.
stanimir62 - специалист
Имаш объркана кутия.
sez_djebel - специалист
Ще проверя и кутията , а също така и с пробна лампа ! Обаче понеже ще работя в проблемния апартамент в понеделник резултатите ще напиша най рано понеделник вечерта ! Благодаря на всички ! За сега чао !
PCL82 - майстор
Най-вероятно има лоша връзка, а не прелъснат проводник. Така не се правят връзки-има субективен фактор, който води до проблеми. Затова само специализирани клеми, например Wago.

И няма хър мър, ама не ми се кърти ама можели сега на се скатая и да мина метър.

Ако тряба да се кърти ще се кърти-или правилно или ядеш калая след време!
sez_djebel - специалист
PCL82 написа:
Най-вероятно има лоша връзка, а не прелъснат проводник. Така не се правят връзки-има субективен фактор, който води до проблеми. Затова само специализирани клеми, например Wago.

И няма хър мър, ама не ми се кърти ама можели сега на се скатая и да мина метър.

Ако тряба да се кърти ще се кърти-или правилно или ядеш калая след време!
За калая си прав колега, обаче не зависи от мен да къртя или не ! Собственика на апартамента не иска да чуе за къртене - ново строителство е , още не е живял даже един ден там ! При това вече е почти обзаведен ! А аз се опитвам да намеря някакво решение , но естествено без да излагам на риск човека ! За това какво съм направил - ще пиша утре вечерта ! :wink:
sez_djebel - специалист
Проблемът се оказа много прост , но отговора го намерих почти случайно ?! В разпределителната кутия всички връзки бяха ок ! Въпросният жълтозелен кабел няма прекъсване по трасето до контакта ( проверих с пробна лампа работеща с 3 V ) ! Накрая реших да послушам колегата - започнах да подреждам жълтозелените кабели в АП. табло в отделен клеморед - за по сигурно ! Иначе кабелите си бяха прилежно пристегнати , но разполагах със клеморед подръка ! Когато придърпах снопа за да го развия под снопа натъпкан в стената ( в четириъгълното прозорче откъдето влизат в кутията другите кабели ) намерих кабел без обелен край - прилежно сгънат . След проверка с пробната лампа се оказа , че е същият заземителен кабел водещ до разпределителната кутия ! :thumbs:
Предполагам, че не са го вързали понеже разпределителната кутия е за осветление , а контакта е бил пуснат допълнително ! - за по лесно са взели тока от кутията на осветлението ( понеже е близичко ) . Явно колегата, който е пуснал допълнителният контакт не е знаел , че заземителният кабел не е свързан в Апартаментното табло ! ( а е трябвало да го провери ) ! :!:
Благодаря на всички за включването ! :gott:

Тема "Проблем с контакт при трипроводна инсталация !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: