Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ArturDent - Почти Безобиден
strizov написа:
...
Решил съм да пробвам същата техника на въпросното место.
Пробвай ама няма да стане. "Сол" има там където има влага, а влага с блажна боя няма да спреш
toni_g79 - специалист
Ами то и ръжда не се спира с блажна боя,важното е да си вярва човек :)
професионал - специалист
Абе и аз имам на места от тази "сол",но мисля,че най голяма яснота по въпроса може да ни даде Фло.
Johny - майстор
Продължение на темата и обяснение на причината: http://new.rusbani.ru/content/view/774/793/
Фло - специалист
професионал написа:
Абе и аз имам на места от тази "сол",но мисля,че най голяма яснота по въпроса може да ни даде Фло.
Добре,ще се включа в разговора.Поначало възможностите да се получи тоя бял налеп са поне няколко,като две са с предимство при неизпечените тухли:образуване на оксид и плесен.
При бетона,най-често това бялото е плесен,когато за направна вода се използва вода от кайнаци,реката,застояла в цистерни и други водоизточници.Да напомня,че водата за бетоновата смес най-добре е да бъде от водопровода,бактериално чиста.
При тухлите това бялото ,ако е от органичен произход се третира с препарат продаван като фунгицид от селскостопанските аптеки. Ако не изчезне от препарата значи става въпрос за окис примерно магнезиев,там вероятностите са поне няколко и това не е толкова съществено-измива се с вода,напръсква се със циментово мляко или варно мляко,ако фасадата е с декоративни тухли измиват се с разредена 3-5 % солна киселина,после с вода.

Тема "Сол върху тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: