• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 60
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Това за пушаците и бъхтането е много вярно / то аз и за това ще я слагам /, а дали ще е по-скъпо не се знае / като гледам въглищата как се дигат / а и на един мой колега , кума му прави завода за пелети в БГ., та може да намажа по-тънка ценица :)
valqk - специалист
Здравейте.
Моля за помощ.

Имам горелка ГП20 и контролера ми в нея е такъв: http://australia.rs-online.com/web/p/products/4684422/ (явно има две версии с различни контролери, защото имам упътвания за моя и за още един (преди малко намерих за моята)).

Има ли някой, който е с такъв контролер на горелката и ако да, МОЛЯ да ми наснима настройките или да ми каже на кое Т кой таймер съответства, че днес си ги разбутах без да искам, а немога да ги налучкам обратно...

Много благодаря на отзовалите се!

п.п. току що намерих моето ръководство, а не с грешния контролер: http://www.erato.bg/files/file_116_688.pdf

Редакция на другия ден.
Така, след като ходих до Ерато (в Младост - много отзивчиви) вече имам буквичките (горе в дясно САМО на контролера с копчета отдолу - другия е както трябва и не могат да се пипат):
T1 - B
T2 - W
T4 - A
T5 - ??? (версията на софта там беше със забранена Т5 опция и не се виждаше)
T6 - A
T7 - A
За търсачката: ГП20 настройки TIMERS. GP20 TIMERS настройки. GP20 настройване, ГП20 настройване
Оказа се, че датчика ми за разпознаване дали има пламък е зле и вижда само МНОГО голям такъв. Ще го чистя, сменям.
Симптомите са:
Пали, гори, като влезе в нормален режим и стане по-малък пламъка (в моя случай искам малко мощност) вдига брояч C1 на 1 и почва първоначално зареждане, разгаря се, влиза в режим и после пак така.
Дано съм от помощ на някой.
kafaka - специалист
Прикачен файл:
100_2156a.jpg
Прикачен файл:
100_2155a.jpg
Здравейте на всички във темата !Моля за малко помощ.
Имам котел самоделка,дали може да му се монтира пелетна горелка и ако може към какава бихте ме ориентирали?
Отоплявам стандартна панелка 3стайна с външна изолация и алуминиев стъклопакет.
Целта ми е да премахна мъкненето до 7 етаж на въглища и т.н.
joro_vn - специалист
Като му гледам вратите - няма да стане, може и други кусури да има.
Направо вземай нов пелетен котел - цените са от 3 до 15 хиляди лева.
А дали въглища или пелети - сами до седмия етаж няма да се качат.
anidb1973 - напреднал
Здравейте темата живо ме интересува защото съм с виадрус 35кв, отоплявам три отделни построики като прехода между тях е подземен с добра изолация.Помещенията са външно санирани а вътрешно таваните са изолирани с 3см. стереопор, дограмата е ал. с термомост и стъклопакет радиаторите са общо 130бр * 60см..Температурата в помещенията е 22-24 градуса , запалването на котела е сутрин в шест часа и за последно се слага към 7 часа вечерта. Разхода ми е 12 тона отбирани Чукуровски въглища или като пари 2400лв. на сезон. Въпроса ми е ако поставя горелка и премина на пелети какъв ще е разхода като тонаж и пари. Извинявам се ако с въпросите обиждам някой,но в нашия краи няма къде да видя деистваща горелка или котел на пелети.
naskov - майстор
Не знам тези въглища към коя категория спадат, но при цена от 200лв на тон сигирно са калорични и се доближават до пелетите. Според мен 10-11т пелети ще ти стигнат. За цената-зависи как ги намериш
anidb1973 - напреднал
Благодаря за бързия отговор . Изглежда че ще си остана на въглища идеята беше да сваля разхода но като не става здраве да е.
VLADO66 - майстор
Да са калорични колко са калорични-един комшия две години се бореше като прасе с тиква,каквото сложи толкова сгурия изкарва.Това говори много добре за калоричността :wink:
anidb1973 - напреднал
Пак съм аз току що открих калоричноста на лигнитните въглища 1500/2200 ккал./кг.А за проблема на съседа ти има решение да не взима въглищата от силоз затова в началото уточних че са сортирани изгарянето е пълно , при изгаряне на 5 кофи въглища изхвърляш 1 кофа пепел.Уточнявам всичко това защото 2години и аз патих по същия начин.
VLADO66 - майстор
Донбаските стигат до 6800ккал. Съжалявам за спама.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 60

Тема "Пелетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: