• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroton - майстор
Като гледам как си правиш опитите това да не ти е последния пост,поне занули металните части.
hidrazin - майстор
Може да ходи по гумено килимче. :?
Такива дехидратори преди време имаше в Метро и Кауфланд на цена 60-70лв. ако не се лъжа.
Приличаха на уред за варене на пара.Ей ги тук:
http://www.amazon.com/Food-Dehydrators/lm/RV4KVOAWKM65K
Ама май за плодовете и зеленчуците времето за сушене може да отде към 4 дена в зависимост от влажността?
Мисля че ще ти трябва и добра термоизолация за да нямаш загуби. Като идея - намери някоя стара вентилаторна фурна
и сложи един добър терморегулатор.Такива съм виждал и по вторични суровини има и втора употреба.
Поне обемът ще е приличен и всичко е готово.Само по-прецизен регулатор.
Ето и сушилня направена от кашон:
кашон
little_spiro - напреднал
:-D Глада е по-опасен от тока :-D
Както и да е. Минах през кашона, ама наистина ти трябват дни. При този успях да изсуша банани за 3 часа. Тук температурата е регулирана, като данните са от сушилня за 300$. Най-евтините, мисля, представляват гумен сгъваем цилиндър с дупка за сешоар :roll:
Вчерашните опити бяха презадоволителни. Температурата остана константна(+/- 0,5С) в продължение на час и половина, което напълно ме устройва.
ЛЦ филтър? Тук има ли го?
Днес се надявам да ми остане време да монтирам LED лентата, димера и кабеляците и съм готов.
Ще постна някоя снимка на готовата сушилня, а скоро, надявам се, и на продукцията.
hidrazin - майстор
Това наистина ме заинтересува.Май лятото като няма какво да правя ще взема да направя една сушилня.
Имам на село един стар хладилник 120 литра дето съм му махнал всичко и сега стои само като шкаф.
Другото не е проблем - нагреватели, вентилатори, регулатори.
А как разбираш кога е готов продукта и какво става ако го предържиш?
Съхранението би трябвали да е в херметични съдове за да не поема влага от въздуха.
Относно бръмченето - самите димери обикновено си имат LC филтри.На снимките не видях да има сложен
димер.
little_spiro - напреднал
hidrazin написа:
Май лятото като няма какво да правя ще взема да направя една сушилня.
Имам на село един стар хладилник 120 литра дето съм му махнал всичко и сега стои само като шкаф.
Ето и как ще изглежда
hidrazin написа:
А как разбираш кога е готов продукта и какво става ако го предържиш?
Не съм експерт и не зная. Бананите просто ги пробвах от време на време :roll: Но ето една статия на български, в края на която доста подробно обясняват кое как се приготвя и какъв е резултата. В нета пък има доста за месо(beef jerky) и риба.
Сподели резултата след това.
hidrazin написа:
Съхранението би трябвали да е в херметични съдове за да не поема влага от въздуха.
Следващия проект е вакумиращ и запечатващ уред, който също се търгува скъпо в готов вид. Но идеята е в начално ниво и като почна ще видим дали ще стане.

Ето го и димера
Изображение
hidrazin - майстор
Благодаря за линковете. Стига да не ме домързи ще стане. :?
А това с врътката димер ли е? Поне на мен ми прилича на терморегулатор.
little_spiro - напреднал
Димер е. Излишните части съм ги махнал.
little_spiro - напреднал
Вчера сглобих всичко(2 вентилатора, малък реотан от поялник, големия реотан, LED лентата, димера и стартов ключ) и първия път тръгна. Включва се с ключ, при което вентилаторите, малкия реотан и лампите се пускат. С димера се регулира големия реотан. На второто включване димера гръмна и сега е само ON-OFF. Постепенното увеличаване не действа. Какво стана и има ли смисъл да пробвам с втори димер или някой има по-стабилна идея? Снимки мога да направя вечерта, защото вчера беше много късно и се изнервих.
hidrazin - майстор
А колко вата ти е нагревателя и димера за колко вата е?
По-горе ти бяха писали да провериш дали димера отговаря на мощността на нагревателя.
Нещо такова ще ти свърши работа:
димер
Като гледам си от Ст.Загора и знаеш къде е това.
И аз често пазарувам там.
stiv1961 - майстор
Айде бе, градски, показвай това творение, че и аз съм мераклия да си направя такова чудо :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "сушилня за плодове и зеленчуци(помощ за потенциометър)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: