• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 103
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tsenkov - специалист
Благодаря колеги. Проверих линковете иустанових че те излизат златни. Ще ги поръчам от Ибея. Ако някои иска да свирка да взема повече.
dangelov - напреднал
tsenkov,
вижза чиповете и тук: http://www.futurel.bg/index.php
MrMurdjo - майстор
Футурел не ги поддържат на склад, трябва заявка и става дълга и широка.
dobrev - специалист
tsenkov написа:
Колеги, имам едно питане към тези от вас които се занимават с електроника:По невнимание изгорих два броя интеграли TB6560 -Tошиба. Има ли ги някъде в България ? Ако няма да си поръчвам от Ибея.Просто като бизнес-контакти съм далече от тази сфера.
Предлагат ги и в Sirius по 15лв. парчето http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod ... 2&type=515
dobrev - специалист
MrMurdjo написа:
Не знам коя точно от стандартните. Имам един чип 74HC14 за формиране на нивата на управляващите сигнали според приетия от мен начин, който е най-масов при любителите по света.
Варианти за подаване на захранване на електрониката - от вън или от интерфейсната платка на принтерския порт.
Реализирана е и дадената за пример в документацията схема за управление на крачето SYNC при липса на тактови импулси, но не работи добре или поне не както аз искам.
Ако ги преправям, ще направя вариант с две опорни напрежения за задаване на тока и таймер, който да го сваля в stand-by режим за да не греят моторите без нужда.
Прикачен файл:
sla7062.jpg
Какви са транзисторите и къде мога да намеря повече инфо за отделните елементи, че и диодите нямат означение :rolleyes: ????
MrMurdjo - майстор
Транзисторите са маломощни р-канални МОСФЕТ, де да помня точно какви съм сложил.
Има един диод 1N--- 1А някакъв си на 5 волтовата линия и един светодиод, не виждам какво има сложно там, че да не се сети човек.
Ето схемата, от която съм гледал и съм си я рисувал и преправял за мен. Освен нея съм използвал и фирменото описание на чипа. Лично аз, както вече отбелязах, ако реша да ги правя наново, бих махнал цялата част , състояща се от транзистора Q2, U3.4, U3.5, R5, C3 и бих замостил 15 краче директно към минус. Сигналът SYNC е предвиден да се използва в точно определен режим, а при неправилно сработване на схемата, моторите започват да тъпчат на едно място (трептят) при ниска честота на тактовите импулси. В момента съм забранил работата на този блок посредством мостчето.
Прикачен файл:
DIYSLA706212408schematic.jpg
STEPER - специалист
Премахнато
Последна промяна от STEPER на ср мар 14, 2012 6:49 am, променено общо 3 пъти.
STEPER - специалист
Премахнато
Последна промяна от STEPER на ср мар 14, 2012 6:49 am, променено общо 1 път.
dobrev - специалист
към MrMurdjo
Благодаря за схемата!
към STEPER
Благодаря за линковете, особено за http://www.google.bg/search?q=SLA7062M& ... sgbyjuW7CQ. Направо е уникален. [-X
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 103

Тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: