• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Стефко - специалист
Баси и къщата, баси и темата, и коментарите. Аз за това не съм писал за моята. Но няма лошо. Така си решил, така си направил. Пълен форум със снимки. И аз ги имам, но само на моя компютър.
VLADO66 - майстор
Стефко написа:
Баси и къщата, баси и темата, и коментарите. Аз за това не съм писал за моята. Но няма лошо. Така си решил, така си направил. Пълен форум със снимки. И аз ги имам, но само на моя компютър.
Бaси комeнтaрa!Бaси рaкиятa,бaси тъщaтa,бaси жeнaтa,бaси животa,бaси,бaси,бaси!
laptoo - напреднал
Ето ти и камината по етапи
viewtopic.php?f=10&t=36683&p=391649#p391649

мерси за коментарите и темата точно това ми трябваше-всичко поетапно направено...надчвам се ако изникмат въпроси с течение на работата да мога да попитам пак.......
ArturDent - Почти Безобиден
Имах малко снимки от сутринта на Коледа... та реших да ги сложа...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
bulhomes2 - майстор
Много са готини. Адаш, да сте живи и здрави и само хубави работи в новата къща. Имаше ли проблеми с къщата и пътя до нея по снеговете?
Ами по пътя... и досега имам проблем ... висок около 60 см. Но е само 50м дълъг.
Абе намааа сняг , мислех да вляза с джипа ама като застанах до оградата - тя ми стига до кръста, а е 1.80 висока...

Спирам колата на разстояние и... 2х2 пълен оффроуд - харчи само пържоли и вино.

Иначе на вън беше студено -20 цял месец, вътре +22.

...Най-високата преспа в двора е до спалнята, с около 30 см по-висока от мен... а ти знаеш не съм от ниските...
bulhomes2 - майстор
Щом има къде да я оставиш безопасно - 50 метра ще ги пишеш за фитнес.
Мен тия 50-тина метра не ме бъркат, въпреки мъкненето на храна цяла зима.
Ама жената не успява да излиза в града, щото на децата снега им стига до ...ушите.

Но пък всеки ден са навън и правят снежни човеци...
sonofsyn - специалист
Поздравления за добрата работа, добре ти се получава.
Ама нещо снимки за вратите не видях, и спомени как ти реши въпроса,
че все като се зачудя и тук се отбивам за да видя нещичко за акъл, и да прочета.
Колко ти се получи варовата мазилка, като материал.
И пазарлъка как го прави, мазане, шпаклене, плочки?
Тук има една врата.
viewtopic.php?f=47&t=20157&start=300#p350437
При другите съм снимал не съм снимал процеса, че имах майстор в банята, вратите и ... един пожар на близо, та се занимавах и с пожарникарите.
Вратите - фурнировани с естествен фурнир, цвят специално за мен (в тон с дограмата) ми излязоха към 350 лв. с монтажа и обкова.
Имай едно на ум че купувах директно от производителя и той ми се оказа съученик.

Варова мазилка По принцип количества за довършителните работи не съм записвал, но можеш да си го сметнеш.
Слагай средно по 2.5 см дебелина и ще сметнеш кубиците. Например 100 кв.м. х 2.5 см = 2.5 кубика.
При мен го караха на торби - малко по-скъпо е, но по-малко се изхвърля и поръчвах на порции, колкото ми трябва. Транспорта беше безплатен.

Пазарлъка за работата - на квадрат. Майстора се оказа много старателен.
Понеже знаеше че ще прави плочки, картони, шпакловки и т.н. се стараеше да си изпипва замазката и мазилката. После му беше по-лесно.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45

Тема "Започна се... (Блог на строеж на къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: