• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Искам да кажа, че проблема с тръбите е решен и ще минавам към изграждането на предстенната обшивка. Благодаря на всички, които дадоха мнение и съвети - ценя времето, което сте отделили, за да пишете тук.
отбелязвам, че ползвах ножовка, с която срязах една от тръбите и започнах от там да РАЗВИНТВАМ. Не съм ползвал флашки за направа на резби, ъглошлайфи или тапи.
Тръбите, които изрязох ги върнах в пункта за метали до нас и взех 1,60 лв. :partyman:

Изображение

Изображение
jekasus - майстор
Тази мивка така ли ще оставиш с тези тръби.
А за другото - ако калчища бяха с боя, щеше да видиш зор, но си късметлия.
И не слушай жена си, дори я прати на село за една седмица :lol: и си оправи ВиК-инсталация. Врата ще почака.
Мивката ще бъде монтирана след като и стената зад нея бъде обшита с гипскартон. Тръбите съм ги намазал с бял грунд ли какво беше да не ръждясват и преди да се затворят с картона ще им сложа изолации. Друго няма да се прави по ВиК инсталацията. Всичко ѝ е наред мисля. Жената ще я пратя накъде ама нека да свършим с ремонтите, че тя дава съвети, пък и доста се раздава в работата :goodman: :roll:
След като се сложи мивката плътно до картона, отляво ще се сложи между нея и другата стена PVC тясен но висок шкаф, а отдясно ще има стъклени рафтчета, които фактически ще са захванати за обшивката от картон, с която ще крия тръбите.
По въпросната обшивка също имам неясноти, така че мога да изцвъкам една тема и за това :toimonster:
Благодаря ти за мненията, колега!
Понеже все пак имам уши и слушам какво се говори искам да попитам какво имате в предвид като казвате да си оправя ВиК инсталацията? Няма течове, водомера е изряден - нов и пломбиран, няма запушени тръби, връщане на вода, лоши миризми.......
Какво ще се промени ако сменя металните тръби с меки връзки?
Мерси!
jekasus - майстор
Демек да си смениш металните тръби с ППР-тръби.
Наскоро някой споменал че поялник за ППР под наем излиза 5 лв. на ден. Един ден ще се учиш да лепиш, ще прецакаш няколко колена за два-три лв.. Три дена да се занимаваш с това ще ти излезе под 100 лв. да подмениш инсталацията сам. Ако затвориш меките връзки зад предстенката, при евентуалната повреда - и цялата работа в гъза, дето си я направиш(предстенка и плочки, ако има такива) и комшията отдолу бесен.
mcm - специалист
Явно си решил да оставяш старата вик, поне махни тия меки връзки, несигурни са и след време ще съжаляваш. На тяхно място можеш да сложиш ППР тръби, има преходници и с тях да изкараш на видимо ниво зад мивката. Меките връзки се слагат само на видими места с лесен достъп, че като остареят и избият да ги смениш с най малко псувни.
Старите /отрязаните/ тръби погледнали ги отвътре, има ли мизерия и ръжда, това ти ще си го пиеш и ще се миеш с него.
root666 - специалист
very_smart написа:
Понеже все пак имам уши и слушам какво се говори искам да попитам какво имате в предвид като казвате да си оправя ВиК инсталацията? Няма течове, водомера е изряден - нов и пломбиран, няма запушени тръби, връщане на вода, лоши миризми.......
Какво ще се промени ако сменя металните тръби с меки връзки?
Мерси!
Искаме да ти кажем, че тези 30-40 годишни тръби са доста амортизирани, запушени вътре с котелан камък и други наслагвания. Както си на последен етаж ти намаляват дебита допълнително. А и като ги скриеш с гипсокартон само си поставяш бомба със заксъснител, при един евентуален проблем с тях разходите ти ще бъдат много повече, а сега можеш подновиш ВиК инсталацията с двуцифрена сума преди да я затвориш.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сменяй всички тръби бе човек, как ще затваряш в това положение - направо нямам думи. Вратите ги боядисай и ще изкарат още неопределено време, ама тези тръби са за изхвърляне преди да затваряш. Искаш да се хвалиш на гостите с нови врати, пък ще оставиш тази мизерия зад картона и плочките - нямам думи :cool:
  • 1
  • 2

Тема "Как да махна тези тръби?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: