• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
forski - специалист
Колеги някой има ли идея как и с какво мога да белосам една стена от кирпич в двора?
Мислех да използвам някакъв дълбоко проникващ грунд и бял фасаген но ме е страх да не се олюпи след време и да стане още по-грозно.
Другия вариант е да я намажа само с вар но и там не знам колко ще изкара защото стената е външна и е на студ,дъжд и пек целогодишно.
Ако някой е правил подобно упражненние да помага, само искам да вметна че не искам да я измазвам или да и лепя фибрани или стиропор,искам тухлите и всичко останало да се вижда но да е боядисана в бяло :)

Ето и две снимки :

Прикачен файл

DSC_03.JPG стена

Прикачен файл

DSC_01.JPG стена
EDI - майстор
Мисля, че няма друго решение освен грунд и фасаген в случая, но преди грунда поостържи малко да падне прахолята и да се позаздрави основата.Та, колкото изкара.В една друга тема колегите посочиха един импрегнатор на ИЗОМАТ, но не знам дали ще стане върху кирпич с него.
ZMeyGorianin - майстор
С вар+С200 ще минеш най-тънко май. Пък и лесно се нанася с баданарката!
failure - специалист
ZMeyGorianin написа:
С вар+С200 ще минеш най-тънко май. Пък и лесно се нанася с баданарката!
Извинявам се че ползвам чужда тема, но и мене ме чака същата процедура :-D Може ли да споделите каква е пропорцията за горната смес :prayer:
forski - специалист
Абе намерих аз тука някакви силикатни бои които ги дават че са за всякакъв вид фасади включително и кирпич, водоотблъскващи ала,бала.
Някой ако е използвал такива да каже за какво става на въпрос че и цената им е дебела, на Церезит 15л. е 130лв.
ZMeyGorianin - майстор
Може ли да споделите каква е пропорцията за горната смес
Ами не съм гледал пропорции-на една кофа от 10 л. разтворена вар сложих 500 гр. С200. С това мазах камък преди година. За сега не е мръднало и се белна от всякъде :-D
toni_g79 - специалист
Мажи с грунд,ама не оня 1 към 10 ,а нещо от рода на 1:2(3,4),на мен лично ми допада пастелото),едва ли има опасност от прегрундиране предвит тази повърхност,и намажи хубаво,после вече според парите,и вар не е лошо,просто ще трябва по-често.Като преди това както ти казаха,зачисти ги хубаво,и грунда го нанасяй с четка(баданарка).
forski - специалист
Ще пробвам с грунд и фасаген да видим какво ще излезе и колко ще стои :)
mcm - специалист
Едно време тия стени са ги мазали с жълта пръст/глина/ и мекина, съвсем тънко в твоя случай, и после с баданарката са варосвани. Но да варосаш направо върху кирпича, мисля че няма да си пасне с плочите отгоре на дувара. Втората ти снимка в ъгъла дувара ми се струва че е точно по тоя начин. Камъните, бих ги почистил добре, ако има нужда с един шприц за салами/силикон/ леко може да се фугират с цимент и пясък, и след това да се импрегнират с нещо подходящо.
ArturDent - Почти Безобиден
Вар+ситен пясък и мацай смело
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на стена от кирпич" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: