Всички въпроси за вилата.
Градинар - специалист
Пясък се насипва, тревата се почиства...

А предложените от вас варианти водят до:

Изображение
svetoslavoff написа:
въпрос на вкус дали ви харесва това или не.
:razz:
svetoslavoff - специалист
Не отричам твоя вариант, даже на мен тревна фуга ми харесва повече, но е трудоемка за поддръжка. На 2дка място само ми е до фуги-шегичка. Затова казах въпрос на вкус(и време). Уличният тротоар пред мястото ми е като показания от автора на темата. Ха съм забравил или забавил да го отровя с хербициди и от троскот почти не личат плочките, все не остава време да го пренаредя.
Поздрави!
Градинар - специалист
svetoslavoff написа:
На 2дка място
Малиии... Тава знаеш ли колко настилка е :-) Аз не съм виждал фамилна къща с 2 дка настилка в Градината

Да! В някой парк, пред обществена сграда или както е в твоя случай тротоара на улицата, може да стигне и над 2 дка.
Само че за да сложиш армирана замазка 2 дка х 8-10 см. знаеш ли колко материал ще отиде и каква цена ще стане. И дали ще си струва да се редят тротоарни бетонни плочи. По-добре да се асфалтира.
А те какво правят.. пясък и плочи. До тук добре, ама после фугират с циментово мляко... и запушат положението.

И те така.. и не става въпрос за настилка с тревна фуга
VLADO66 - майстор
Човека пише че има два декара двор,а не два декара тротоарни плочки :wink:И аз имам 700м2 и по някога ми иде да ги асфалтирам :wallbash:
Последна промяна от VLADO66 на ср мар 14, 2012 11:38 am, променено общо 1 път.
svetoslavoff - специалист
Благодаря Владо!
От цялото място я има, я не 50м2 трайна настилка около къщата и пътеки.
Градинар - "И те така.. и не става въпрос за настилка с тревна фуга"
Би ли пояснил как се поддържа пясъчна фуга(по твоята технология за плочник) чиста, по възможност без използване на хербициди, че са ми антипатични.
Поздрави!
Градинар - специалист
svetoslavoff написа:
Благодаря Владо!
От цялото място я има, я не 50м2 трайна настилка около къщата и пътеки.
Градинар - "И те така.. и не става въпрос за настилка с тревна фуга"
Би ли пояснил как се поддържа пясъчна фуга(по твоята технология за плочник) чиста, по възможност без използване на хербициди, че са ми антипатични.
Поздрави!
Тя технологията не е моя. Чел съм я по форуми :wink: :roll:
Чудно ми е защо всички производители на подобни изделия я препоръчват.
Чудно ми е също така... при положение, че направиш бетона площадка... откъв зор ще слагаш отгоре бетонни тротоарни плочи

А относно
поддръжка на градини в частност пясъчни фуги...попитай Владо, нали на него благодариш.
VLADO66 - майстор
Тя фугaтa нe e пясъчнa .a зeмновлaжeн цимeнто-пясъчeн р-р който сe рaзнaся с мeтлa по фугитe :wink:
Градинар - специалист
VLADO66 написа:
Тя фугaтa нe e пясъчнa .a зeмновлaжeн цимeнто-пясъчeн р-р който сe рaзнaся с мeтлa по фугитe :wink:
Каква е ролята на този цимент в пясъка /при твоята технология за фугиране/? Да запуши свободното отичане на водата ли? Да се намира перо за разход? Да направите на mldm занимавка да го изчуква след 2 години от плочките?
Защо трябва да са залепени плочките една за друга?
VLADO66 - майстор
По отношeниe нa рaзходa-щe отидe eднa торбa зa 50м2.По отношeниe нa отмивaнeто-точно цимeнтa щe го спрe,кaто стaбилизирa пясъкa бeз плътно зaпeчaтвaнe нa фугитe кaто цимeнтовото мляко.И тeхнологиятa нe e моя. :wink:По отношeниe нa eвeнтуaлно избивaщи 'приятeли' нa грaдинaря можe някъдe в систeмaтa дa сe положи aрмирaн полиeтилeн. Но пaк повтaрям трябвa здрaвa основa.
NeoBoss - специалист
Градинар написа:
Пясък се насипва, тревата се почиства...

А предложените от вас варианти водят до:

Изображение
svetoslavoff написа:
въпрос на вкус дали ви харесва това или не.
:razz:

не съм съгласен чевече 5та година плочките направени по начина по който описват @Johny и @crez и не са станали така. Пешеходните са само с пясък за основа и бордюри, а там където влиза колата е със земновлажна замаска. Влизат коне каручки коли и др. само една пукната плочка имам. тези на снимка е явно че нямат здрава основа ни трамбована ни нищо... това всеки сезон да чистиш ида слагаш пясък не си е работа.

Тема "тротоарни плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: