• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
a_anastassov - специалист
Stefan_62 написа:
a_anastassov написа:
Аз не знам какъв е заряда на пушека. Затова питам вас. Идеята ми е да ускоря процеса на опушването.
Ами обясни, че такъв ти е въпроса, няма лошо в желанието ти за ускоряване на процеса. От по-горните ти постове човек като ги чете остава с убеждението, че знаеш и просто проверяваш дали някой друг знае. А и от диспута ти с колегата "stiv1961" излиза малко като заяждане. Ами все някой може и да знае и да отговори. Успех. :drinkers:
Описал съм го няколко поста по-нагоре.
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
Колега, от 8/ осем/ твои поста до сега аз поне нищо не разбрах. Само един въпрос за дима ама не знаеш отговора ли или си чешеш само пръстите :?
Колегата е задал въпроса, защото и той не знае отговора, но просто наистина може да се разбере двузначно. Просто търси вариант за по-качественно и оптимално опушване. Ако някой знае отговора да сподели, въреки, че според мен не е толкова фатално. И хайде :partyman: и стига сте се дракали за нищо. :drinkers: Подобре колега "stiv1961" дай някоя нова рецептичка за Валандара в другата тема, че тази събота и неделя ще сглобявам един и мисля да го изпробвам :drinkers:
Stefan_62 написа:
Колегата е задал въпроса, защото и той не знае отговора, но просто наистина може да се разбере двузначно. Просто търси вариант за по-качественно и оптимално опушване.
Искам да спестя време (моето и вашето) за опушване.
stiv1961 - майстор
Да спестиш, колко да спестиш. Обикновено сланината се опушва за 8-10 дни в комина :) Тази от горните снимки- за 1 час при температура 40-45 градуса. И.... трябва да ти кажа, че вкусът и е невероятен. Щом жената по принцип не яде сланина този път се изуми сама.
Stefan_62, какво да ти кажа, каквото сложиш на валандара все е вкусно.
stiv1961,
Преди години четох за електростатичното опушване, но тогавава "боледувах" от "младежка атеросклероза" и не си спомням за електрическите заряди, но времето за опушване (според описанието) беше многократно по-малко.
STO-YAN - специалист
Колега a_anastassov, идеята ти за бързо опушване е добра и за това се използва течен пушек.
Ще остане въпроса-Как да достигнеш задължителната температура от 68-70 градуса?
Не е само опушването или вкуса на пушек! :yawinkle:
Стефко - специалист
stiv1961 написа:
Да спестиш, колко да спестиш. Обикновено сланината се опушва за 8-10 дни в комина :) .
В магазина е по-евтина. Просто не си струва труда :lol:

Не ям нищо, което носи холестерол. :?
stiv1961 - майстор
Стефко написа:
В магазина е по-евтина. Просто не си струва труда :lol:
Стефко, моята е безплатна/ на дядото от прасето :-D /. Виждал ли си в магазините напоследък колко струва кило осолена сланина/ не пушена/ - от 6 лв. нагоре.
STO-YAN написа:
Колега a_anastassov, идеята ти за бързо опушване е добра и за това се използва течен пушек.
Ще остане въпроса-Как да достигнеш задължителната температура от 68-70 градуса?
Не е само опушването или вкуса на пушек! :yawinkle:
Не харесвам химия - течен пушек.
Идеята ми е - опушване в пушилня (описани са в по-горни постове), като закача опушвания продукт в нея на високо положително или отрицателно напрежение (в зависимост от ел. заряда на пушека). Ако никой не знае заряда му ще експериментирам.
stiv1961 - майстор
a_anastassov написа:
Ако никой не знае заряда му ще експериментирам.
Айде, чакаме резултати.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: